Štefan Božič na stopničkah ECA mladinskega pokala na Češkem.

0
638

Na Češkem sta konec tedna potekali zadnji tekmi ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Z uvrstitvama na stopničke se je med kajakaši do 18 let izkazal Štefan Božič, ki je bil v soboto tretji, v nedeljo pa je zmagal. Slovenci so zbrali še kar nekaj uvrstitev v finale.

Najboljši slovenski dosežek konca tedna v Čeških Budejovicah je pripadel kajakašu Štefanu Božiču, ki je v konkurenci tekmovalcev do 18 let v obeh tekmovalnih dneh stopil na zmagovalni oder. V nedeljo je bil najhitrejši, v soboto pa je zasedel tretje mesto. V nedeljskem finalu sta se mu najbolj približala Nemca Felix Schmidt in Maxi Dilli, v soboto pa je Božič čestital Italijanu Marcu Romanu in Nemcu Maxiju Dilliju. Na obeh tekmah sta v isti konkurenci v finalu veslala tudi Lenart Burgar (osmo in 13. mesto) in Erazem Šavli (16. in 18. mesto).

V nedeljo je tik pod zmagovalnimi stopničkami v konkurenci kanuistov do 16 let končal Lenart Lapornik, ki je bil četrti. Dan prej je bil 13. V isti konkurenci je Slovenijo zastopal še Adam Križaj in se uvrstil na 12. in 13. mesto.

Med kajakaši do 16 let se je v obeh tekmovalnih dneh najvišje uvrstil Twan Lange. V nedeljo je bil 11., dan prej pa 26. Urban Gajšek je bil 16. in 31., Jaka Miljavec dvakrat 30., Rok Bezeljak pa 27. in 37.

Izven konkurence za ECA mladinski evropski pokal so potekale tekme v kategoriji za 14 let. Med kajakašicami sta nastopili Neža Jan Stupica in Gaja Bitenc. Slednja je osvojila peto in sedmo mesto, Neža Jan Stupica pa je zabeležila uvrstitvi na četrto in osmo mesto. Najštevilčnejšo zasedbo smo imeli med kajakaši do 14 let, kjer je bil Jakob Šavli peti in 13., Vid Polenčič peti in 29., Anže Marinko deveti in 37., Žiga Zidar enajsti in 30., Jon Šenk 21. in 37., Dan Demšar Potza 22. in 42., Domen Bregar 33. in 45., Tit Šenk 34. in 44., Filip Kern 39. in 41., Atej Urbančič Zobec pa 40. in 45. 

 

Uradna stran ECA mladinskega evropskega pokala v slalomu na divjih vodah: http://ecajuniorslalomcup.eu/

 

Foto: Facebook KKK Tacen