Jure Lenarčič drugi na pokalu Donave v Avstriji.

0
526

Na Dunaju je potekala druga tekma za pokal Donave v slalomu na divjih vodah. V konkurenci kanuistov je drugo mesto osvojil slovenski reprezentant Jure Lenarčič. V finalnih preizkušnjah smo spremljali še kajakaša Tineta Kanclerja in Žana Jakšeta.

Za kanuistom Juretom Lenarčičem je uspešen tekmovalni vikend. Skupaj s še nekaj slovenskimi slalomisti se je udeležil druge tekme za pokal Donave in v finalu priveslal do drugega mesta. Lenarčič je v sobotnih kvalifikacijah zmagal, v polfinalu zasedel tretje mesto, v odločilni vožnji tekmovanja pa bil drugi. Z dvema dotikoma je za 1,14 sekunde zaostal za Čehom Matousom Prihodo, ki je na progi naredil en dotik. Na tretje mesto je priveslal Francoz Kilian Foulon, ki je imel prav tako dva dotika.

V polfinalu je veslal še en slovenski kanuist. Juš Javornik se bo z Dunaja vrnil z 20. rezultatom.

V polfinalu kajakašev smo imeli štiri predstavnike, izmed katerih sta se dva uvrstila v finale. Z drugim rezultatom polfinala je to uspelo Tinetu Kanclerju, z osmim pa Žanu Jakšetu. V odločilni vožnji dneva je Tine Kancler priveslal do četrtega mesta. Za višjo uvrstitev je bil usoden dotik, ki mu je prinesel dve kazenski sekundi. Za zmagovalcem tekmovanja Čehom Lubošem Hilgertom je namreč zaostal za 1,55 sekunde. Drugi je bil Nemec Stefan Hengst, tretji pa Francoz Etienne Daille. Žan Jakše je v finalu izboljšal svojo polfinalno uvrstitev za eno mesto in bil sedmi. V polfinalu je Luka Čižman zasedel 17. mesto, Matej Jereb pa je bil 32.

V ženski konkurenci je bila najuspešnejša Avstrijka slovenskih korenin Viktoria Wolffhardt, ki je zmagala tako v kajaku kot v kanuju. V kajaku sta se za njo zvrstili Avstrijka Corinna Kuhnle in Avstralka Rosalyn Lawrence, v kanuju pa Avstrijka Nadine Weratschnig in Slovakinja Sona Stanovska.

 

Foto: Kristina Škerjanec