Številčna zasedba slovenskih sprinterjev ta vikend tekmuje v Mantovi.

0
577

V Italiji ta konec tedna poteka mednarodna regata, ki je privabila številne slovenske sprinterje na mirnih vodah, ki so uspešno nastopili v sobotnih kvalifikacijskih in polfinalnih skupinah na 200, 500 in 1000 metrov. V nedeljskih finalih bomo tako videli 15 nastopov naših predstavnikov.

Zelo dobro je na uvodni tekmi sezone v sprintu nastopila kajakašica Anja Osterman, ki je nanizala zmage tako v kvalifikacijskih kot polfinalnih skupinah na 200 in 500 metrov. Tako je uspešno prestala prvi del tekme v Mantovi, kjer preverja svojo trenutno pripravljenost pred prihajajočimi izbirnimi tekmami na Bledu, ki bodo naslednji konec tedna.

Po pričakovanjih si je finalni nastop na 1000 metrov zagotovil tudi Jošt Zakrajšek. Trzinec je bil v svoji kvalifikacijski skupini najhitrejši, prehitel je švicarskega reprezentanta Fabia Wyssa, v polfinalni skupini pa je nato zasedel drugo mesto. Zaostal je za Italijanom Giulion Dressinom. V finalu A na tej razdalji mu bo družbo delal še Alan Apollonio, ki je veslal v isti polfinalni skupini kot Zakrajšek in se uvrstil tik za njim, na tretje mesto.

V članski tekmi na 1000 metrov, le da v finalu B, bosta prav tako veslala dva Slovenca. Simon Oven se je tja uvrstil s četrtim časom polfinalne skupine, ki je bila povsem slovensko obarvana, saj je v cilj priveslal za Zakrajškom in Apolloniem, prav tako s četrtim časom pa se je iz druge polfinalne skupine v finale B uvrstil še Simon Blažević.

Na isti razdalji bomo z zanimanjem spremljali tudi finale A kajakaških dvojcev, kjer bosta na startu dve slovenski posadki. Alanu Apolloniu in Simonu Blaževiću, ki že imata precej izkušenj, pa tudi kolajne v K2, bosta konkurenco predstavljala Simon Oven in Maks Frančeškin, ki se letos prvič preizkušata v kajakaškem dvojcu. Obe slovenski posadki sta zmagali v svojih polfinalnih skupinah.

Špela Bajrič se bo na tekmovališče v K1 podala dvakrat, saj si je zagotovila nastop v finalu A mladink na 500 metrov ter finale B na 200 metrov. Na krajši razdalji bo veslala tudi Mia Medved, ki je v finale B priveslala s petim mestom v svoji polfinalni skupini. V konkurenci kajakaških dvojcev med mladinkami sta si Taja Smukavec in Špela Bajrič priveslali nastop v finalu A na 500 metrov. Z zmago v kvalifikacijski skupini sta si finale priveslali neposredno, tako da jima ni bilo treba nastopiti še v polfinalu.

Trije nastopi pa čakajo tudi Roka Šmita, ki bo najprej veslal v mladinskem finalu A na 200 metrov, sledil bo nastop v finalu A na isti razdalji v K2 skupaj z Janom Šmitom, za konec pa ga čaka še start v finalu B na 1000 metrov.

Nedeljsko tekmovanje bo, kar se tiče slovenskih nastopov, odprla Anja Osterman, ki jo že ob 8.54 čaka start v finalu A na 200 metrov, dobri dve uri kasneje pa bo veslala še na 500 metrov. Sledili bodo še preostali slovenski nastopi, zadnji bo ob 13.30, ko bodo startali finalisti v kajakaških dvojcih.

 

Vse rezultate iz Mantove si lahko ogledate na: http://www.eventsentries.com/fick/manifestazioni/2015/pagine/m-in-Gara_internazionale_velocita-2015_-_11-12_aprile_2015_-_Mantova.html