Štiri stopničke za slovenske slalomiste v Skopju.

0
320

Mladi slovenski slalomisti so dobro nastopili na mednarodni slalomski tekmi Ikas 2014 v Skopju. Na progi, ki bo letos gostila tudi evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane, so priveslali do štirih prvih mest. Žiga Taljat je zmagal v kanuju, Žnidaršič in Žganjar v kanuju dvosedu, Alja Kozorog pa je bila najboljša tako med kajakašicami kot kanuistkami.

Mlada primorska slalomistka Alja Kozorog, ki je bila na izbirnih tekmah zelo blizu tudi visokim normam za nastop v Avstraliji, je znova dokazala, da je v letošnji sezoni precej napredovala. V konkurenci kajakašic ni dopustila nobenega presenečenja in zabeležila suvereno zmago pred Kristino Petrović in Oljo Lazarević iz Srbije. Ob tem je bila Kozorogova najboljša tudi med kanuistkami.

Suvereno zmago si je s skoraj devetimi sekundami prednosti priveslal tudi kanuist Žiga Taljat, sicer mlajši brat olimpijca Saše Taljata, ki je bil boljši od Hrvatov Ivana Tolića in Luke Obadića, Drugi slovenski finalist med kanuisti, Klemen Vidmar, je bil šesti. Zmagala sta tudi Ljubljančana Luka Žganjar in Peter Žnidaršič, ki sta bila najboljša že tudi v kvalifikacijah. Drugo in tretje mesto sta si priveslali hrvaški posadki Obadić – Tolić in Marinić – Korpes.

V kajakaški konkurenci, ki je bila tudi najmočnejša, je zmagal domačin Atanas Nikolovski, pred Hrvatoma Markom Mrkocijem in Dinkom Mulićem. Žan Jakše je bil šesti, tako kot tudi v kvalifikacijah. Drugouvrščeni po kvalifikacijah, Martin Srabotnik, je v polfinalu naredil veliko napako in prejel 52 kazenskih sekund, tako da je tekmovanje sklenil na 21. mestu.

Na progi v kanjonu Matka se bodo julija zbrali najboljši mladi slalomisti stare celine, saj bo med 3. in 6. julijem tu potekalo evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane.

Rezultati: http://timingsolution.mk/cs-2014