V Mantovi zmaga dvojca Klobučar – Jarc ter tretji mesti Jošta Zakrajška in Anje Osterman.

0
321

Sprinterji na mirnih vodah so uspešno nastopili na tradicionalni mednarodni regati v Mantovi, kjer je nastopilo precejšnje število sprinterjev na mirnih vodah iz Italije, Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Švice, Finske, Brazilije in Poljske. Matic Klobučar in Jani Jarc sta zmagala v mladinski konkurenci kajakaških dvojcev na 1000 metrov, Jošt Zakrajšek je bil na isti razdalji tretji med člani, Anja Osterman pa je bila tretja na 200 metrov.

Po izjemno dolgem prvem dnevu tekmovanja, ko so sobotne kvalifikacije in polfinala potekali vse od 8.30 zjutraj do 19.15, je v nedeljo tekmovalce čakal še najpomembnejši nastop – finale. Izmed slovenskih finalistov sta se najbolj izkazala mladinca Matic Klobučar in Jani Jarc, ki sta s skoraj dvosekundo prednostjo dobila finale kajakaških dvojcev na 1000 metrov. Za njima sta se zvrstili poljski posadki Karol Pecyna – Patryk Grzelka in Dominik Poplawski – Wojciech Suwinski. Matic Klobučar je nastopil tudi v finalu A na 1000 metrov v posamični mladinski konkurenci, kjer je zasedel četrto mesto, stopničke pa so se mu izmuznile za 33 stotink sekunde. Za dvojno italijansko zmago sta poskrbela Giorgio Riccardi in Luca Beccaro, tretji pa je bil Poljak Karol Pecyna.

Tretje mesto si je na 1000-metrski razdalji priveslal Jošt Zakrajšek, ki je v sobotnem polfinalnem nastopu postavil najboljši rezultat dneva, tokrat pa je moral premoč priznati dobitniku dveh kolajn s svetovnih prvenstev Maximilanu Benassiju in še enemu Italijanu Albertu Ricchettiju. V finalu B na isti razdalji je veslal tudi Simon Oven, ki je bil peti, skupno 14.

Na stopničke se je uvrstila tudi Anja Osterman, ki je na 200 metrov zasedla tretje mesto. Zmagala je Avstrijka Yvonne Schuring, druga pa je bila Italijanka Sofia Magali Campana. Schuringova je bila najboljša tudi v finalu na 500 metrov, kjer je bila Anja Osterman na koncu sedma. Med mladinkami je v finalu B na 500 metrov veslala Ines Matuc in zasedla sedmo mesto, skupno 16.

Zelo blizu stopničk je bil tudi Rok Šmit v posamičnem finalu mladincev na 200 metrov. Zasedel je četrto mesto. Enako uvrstitev je nato ponovil še v mladinskem finalu kajakaških dvojcev na 200 metrov, kjer je bil skupaj z Janom Šmitom prav tako četrti. Kolajna se jima je izmuznila za vsega dve stotinki sekunde. V finalu B na 200 metrov je veslal še kajakaš Matic Klobučar, ki je zasedel tretje mesto, tako da je bil na koncu 12.

Rezultati: http://www.federcanoa.it/risultati-on-line-1.html