Svetovno prvenstvo v slalomu za mladince in U23 na Kitajskem odpovedano

0
53

Mednarodna kajakaška zveza (ICF) je sporočila, da so odpovedali svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki bi moralo prihodnje leto potekati na Kitajskem. Vzrok tiči v koronavirusni situaciji na Kitajskem in njihovih ukrepih.

Organizatorji svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Kitajskem so pretekli teden, ko jih je obiskal predstavnik ICF, potrdili, da ne morejo z gotovostjo trditi, da bodo ukrepi in številne omejitve, ki so v veljavi na Kitajskem, prihodnje leto, v času načrtovanega prvenstva, sproščene.

»Kitajska kajakaška zveza in lokalne oblasti imajo veliko željo in zagon za razvoj kajakaštva na Kitajskem in so bile zelo počaščene, da so imele priložnost gostiti ICF tekmovanja,« je povedal predstavnik kitajske zveze.

Ob odpovedi pa je Jean-Michel Prono, predsednik odbora za slalom na divjih vodah pri ICF; dejal: »Hvaležni smo, da so kitajski sprejeli odločitev dovolj kmalu, kar nam omogoča iskanje novega organizatorja za prihodnje leto. To bo za novo zvezo organizatorko izvrstna priložnost za promocijo našega športa le eno leto pred olimpijskimi igrami v Parizu. Seveda se želimo vrniti v Azijo, takoj ko bo to mogoče, bodisi s svetovnim prvenstvom bodisi svetovnim pokalom, saj je to regija, kjer se slalom na divjih vodah hitro razvija.«