Svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v Krakovu odprli kanuisti.

0
582

V Krakovu se je s kvalifikacijami kanuistov med mladinci in mlajšimi člani začelo letošnje svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah v teh starostnih kategorijah, ki bo trajalo vse do nedelje. Prvi dan je slovenske barve zastopala peterica, v polfinale pa so napredovali štirje naši slalomisti. Najboljši slovenski dosežek dneva je postavil mladinec Jakob Jeklin, ki je bil četrti.

Primorski kanuist Jakob Jeklin, ki se že lahko pohvali z bronasto kolajno z mladinskega svetovnega prvenstva, je uvodni dan tekmovanj na Poljskem svojo prvo nalogo opravil uspešno in se brez težav uvrstil v naslednjo fazo tekmovanja. Na prizorišču, ki je lani gostilo evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane, je v kvalifikacijah zasedel četrto mesto. Zaostal je le za Čehom Vaclavom Chalupko, Poljakom Kacperjem Sztubo in Slovakom Markom Mirgorodskim.

Tudi preostala slovenska predstavnika med kanuisti v konkurenci mladincev sta bila uspešna že v prvem kvalifikacijskem nastopu in se uvrstila v polfinale. Tine Kancler je zasedel 16. mesto, Urh Turnšek pa 19.

Manj uspeha sta imela v prvem nastopu dneva mlajša člana Žiga Taljat in Klemen Vidmar. Oba sta v prvi vožnji delala preveč napak in si nabrala prevelik zaostanek za uvrstitev na mesta, ki so v polfinale vodila že po prvi kvalifikacijski vožnji. Klemen Vidmar je zasedal 44. mesto, Žiga Taljat pa 56. V drugo je Taljatu uspel veliko boljši nastop, brez kazenskih sekund, kar mu je na prineslo drugi čas in napredovanje v polfinale. Žal se je znova zalomilo Klemnu Vidmarju, ki je bil 26. in tako izpadel iz nadaljnjih posamičnih nastopov.

Zmagovalec kanuističnih kvalifikacij med mlajšimi člani je bil Irec Liam Jegou, drugo mesto si je priveslal Francoz Cedric Joly, tretje pa Rus Kirill Setkin.

Jutri v Krakovu kvalifikacijski nastopi čakajo kajakaše in kanuistke med mlajšimi člani in mladinci.

 

Uradna stran prvenstva z rezultati v živo in spletnim prenosom prvenstva:

http://www.canoeicf.com/event/2016-icf-junior-u23-canoe-slalom-world-championships

 

foto: Sebastian Krok