Ta vikend bosta na sporedu otvoritveni tekmi sezone 2013.

0
587

Prihajajoči vikend se bodo tekmovalci v kajaku in kanuju na divjih vodah merili na tradicionalnih otvoritvenih tekmah v Tacnu. V soboto bodo svojo trenutno pripravljenost preverjali slalomisti, v nedeljo pa prva tekma v letošnji sezoni čaka še tekmovalce v spustu, ki bodo tekmovali od Medvod do Tacna.

Številčnejša tekma bo sobotna, saj so prihod v Ljubljano, poleg slovenskih tekmovalcev, napovedali še tekmovalci iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije in Velike Britanije. V kajakaški konkurenci bodo nastopili vsi najboljši slovenski tekmovalci, z izjemo Janoša Peterlina, med kanuisti pa bodo poleg najboljših Slovencev nastopili še nekdanji svetovni prvak v kajaku Stefano Cipressi, Andrea Bennetti, najboljši hrvaški kanuist Matija Marinić itd. Zaradi pljučnice ne bo nastopil olimpijec Benjamin Savšek. Tudi v konkurenci kajakašic bosta nastopili najboljši slovenski tekmovalki Urša Kragelj in Eva Terčelj, njuna glavna tekmica pa bo Avstrijka Viktoria Wolffhardt.

Tekma na slalomski progi v Tacnu se bo začela ob 11.30, ob 13.30 pa bo na vrsti drugi tek za mladince in člane v vseh kategorijah. Že pred pričetkom te tekme pa bodo v kanalu ob slalomski progi na tekmi nastopili tudi najmlajši tekmovalci. Preizkušnja za cicibane in cicibanke ter tekmovalce v kategorijah mlajših in starejših dečkov oziroma deklic se bo začela ob 9. uri.

V nedeljo pa bo na sporedu še otvoritvena tekma v spustu na divjih vodah, kjer se bodo tekmovalci merili med Medvodami in Tacnom. Poleg slovenskih tekmovalcev bodo tekmovali še predstavniki Hrvaške in Avstrije. Na tekmo se je prijavila večina najboljših Slovencev – Tim Kolar, Maks Frančeškin, Vid Debeljak, Simon Oven, manjkal bo le večkratni svetovni prvak Nejc Žnidarčič. V konkurenci kanuistov bo tekmoval dobitnik kolajne z EP Blaž Cof, v spustaški čoln pa se je za letošnjo sezono, ki bo vrhunca z EP in SP v sprintu na divjih vodah doživela v Sloveniji, vrnil tudi Simon Hočevar.

Start spusta bo ob 11.30. V nedeljo bi morali na spustaški tekmi od Vikrč do Tacna tekmovati tudi najmlajši, a so organizatorji zaradi slabe vremenske napovedi to tekmovanje odpovedali.