Ta vikend divjevodaška tekmovanja v Avstraliji.

0
601

Prihajajoči konec tedna bo na olimpijski progi v Penrithu potekal divjevodaški festival, v okviru katerega bodo izpeljali slalomsko preizkušnjo za odprto prvenstvo Avstralije z močno mednarodno zasedbo, tekmovanje v sprintu na divjih vodah in preizkušnjo v kajakaškem prostem slogu. V Avstraliji bodo tekmovali tudi slovenski tekmovalci in tekmovalke, ki se tam trenutno nahajajo na zimskih pripravah.

V tekmi sprinta na divjih vodah bo nastopil kajakaš Vid Debeljak, evropski prvak iz leta 2017 ter večkratni nosilec kolajn s svetovnih prvenstev v tej divjevodaški disciplini, ki se je za razliko od spustaških reprezentančnih kolegov, ki trenirajo v Španiji, odločil za pot v daljno Avstralijo.

Številčnejša bo zasedba v slalomskem delu tekmovanja, kjer bo med kanuistkami veslala Alja Kozorog, v konkurenci kajakašic bosta tekmovali Urša Kragelj in Ajda Novak, med kanuisti Luka Božič, med kajakaši pa Peter Kauzer, Žan Jakše in Niko Testen.

Konkurenca bo huda, saj bodo med približno 300 tekmovalkami in tekmovalci iz skoraj 30 držav številni dobitniki kolajn z olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev ter tekem svetovnega pokala. Med prijavljenimi tako lahko najdemo olimpijske prvake Maialen Chourraut, Denisa Gargauda Chanuta, Eleno Kalisko, Josepha Clarka, dobitnike kolajn na OI Jessico Fox, Jirija Prskavca, Vavrinca Hradileka, Davida Florenca, Hannesa Aignerja in Mateja Benuša, dobitnike kolajn na SP in EP Alexandra Slafkovskega, Ricardo Funk, Jasmin Schornberg, Franza Antona, Sebastiana Schuberta, Nurio Vilarrubla, Mathieuja Biazizza, Vita Prindiša, Katerino Kudejovo, Corinno Kuhnle, Viktorio Wolffhardt in številne druge.

V petek bodo na vrsti kvalifikacije slalomske tekme za vse kategorije, v soboto sledijo polfinalni in finalni nastopi kanuistov in kajakašic, tekma v sprintu na divjih vodah ter kvalifikacije tekme v kajakaškem prostem slogu, v nedeljo pa sledijo še polfinalne in finalne vožnje mešanih dvojcev, kanuistk in kajakašev ter finale preizkušnje kajakaškega prostega sloga.

 

REZULTATI V ŽIVO: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=auscanoe.20190214

 

Slalom (povezave na startne liste, rezultate): https://whitewater.paddle.org.au/slalom/

Spust (povezave na startne liste, rezultate): https://whitewater.paddle.org.au/wildwater/#1538712716278-f6cef4d6-1edc