Ta vikend na Kolpi potekajo tekme v slalomu in spustu na divjih vodah.

0
568

Tekmovalci na divjih vodah tudi ta vikend ne počivajo. Veliko slovenskih tekmovalcev se tokrat mudi ob reki Kolpi, kjer ta vikend potekajo tekmovanja tako v slalomu kot spustu na divjih vodah. Na slalomski tekmi so v članski konkurenci slavili Urša Kragelj, Peter Kauzer, Matija Marinič ter Luka Žganjar in Peter Žnidaršič. V konkurenci spustašev so slavili Avstrijec Gerhard Schmid ter Hrvati Tomislav Lepan in dvojec Sajković-Martinčević.  

Na tekmovanju Kolpa 2013, kjer sicer niso nastopili vsi najboljši slovenski tekmovalci, je v konkurenci kajakašev s prednostjo petih sekund in pol zmagal Hrastničan Peter Kauzer. Drugo mesto v članski konkurenci si je priveslal Hrvat Filip Karamarko, tretji je bil Urban Kapušin (KK Soške elektrarne), na četrtem mestu pa je sobotno tekmovanje končal Simon Brus (KKK Nivo Celje). Med kanuisti se je najbolj izkazal hrvaški tekmovalec Matija Marinić, drugo, tretje in četrto mesto pa so si priveslali predstavniki KKK Tacen Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof. V konkurenci kajakašic je Urša Kragelj s progo opravila 12 sekund hitreje kot Ajda Novak, med dvojci pa sta nastopila le Luka Žganjar in Peter Žnidaršič.  

V mladinski konkurenci je med kajakaši slavil Celjan Martin Srabotnik, pred tekmovalcema KKK Tacen Vidom Kudrom Marušičem in Žanom Jakšetom. Med kanuisti je bil najboljši Žiga Taljat (KK Soške elektrarne), drugi je bil Leon Breznik (KKK Tacen), tretji pa Blaž Zupan (KKK Nivo Celje). Med kajakašicami je zmagala Neža Vrevc (KKK Tacen), primorski tekmovalki Nina Bizjak in Beti Medved pa sta se uvrstili na drugo oziroma tretje mesto. Med kanuistkami je bila Alja Kozorog boljša od Beti Medved in Hrvatice Albe Zoe Gržin. V konkurenci dvojcev sta tekmovala le Hrvata Luka Obadić in Ivan Tolić.

Tekmovali so tudi tekmovalci v mlajši starostni kategoriji, kjer je bil med kajakaši najboljši Urh Turnšek (KKK Nivo Celje), drugo mesto je zasedel Tine Kancler (KK Soške elektrarne), tretji pa je bil še en Celjan Nejc Kralj. Med kajakašicami je bila Nika Teršek (KKK Nivo Celje) boljša od Žive Brglez (BD Steklarna Hrastnik), v konkurenci kanuistov pa je zmagal Jakob Jeklin (KK Soške elektrarne), pred Grego Kljunom (KK Simon) in Urhom Turnškom (KKK Nivo Celje).

Na Kolpi pa so se pomerili tudi tekmovalci v spustu na divjih vodah. Slovenski tekmovalci se tokrat niso uvrstili na najvišjo stopničko, saj je v članski konkurenci med kajakaši zmagal Avstrijec Gerhard Schmid. Drugo in tretje mesto sta si priveslala tekmovalca KKK Ljubljana Simon Oven in Maks Frančeškin. Med kanuisti je bil najboljši Hrvat Tomislav Lepan, drugo mesto je zasedel Simon Hočevar, tretje pa še en Hrvat Antonio Obadić. V kategoriji dvojcev je nastopila le posadka Sajković-Martinčević. V konkurenci mladincev je med kajakaši zmagal Hrvat Damian Kukec, drugi je bil Anže Urankar (KKK Ljubljana), tretji pa Hrvat David Rožmarić. V preostalih kategorijah slovenski mladinci niso nastopili.

 

Rezultati slalomske tekme so dostopni tukaj.

Rezultati spustaške tekme so dostopni tukaj.