Jure Meglič je zmagal na tekmi Ikas 2013 v Makedoniji.

0
577

Slovenski kajakaš Jure Meglič je zmagal na tekmovanju Ikas 2013 v Makedoniji, Simon Brus pa je bil najboljši na Pokalu Petra Klepca na Kolpi. Na tem tekmovanju je v konkurenci kanuistov slavil Blaž Cof, v konkurenci mladincev pa je med kajakaši zmagal Martin Srabotnik, med kanuisti Gal Dobnik, med kajakašicami pa Nina Bizjak.

Kajakaš tacenskega kluba Jure Meglič se je pretekli vikend mudil v Makedoniji, kjer je nastopil na 45. tekmovanju Ikas, ki so ga organizirali v kanjonu Matka. Meglič je izkoristil vlogo favorita in tekmovanje končal na prvem mestu, dve sekundi in pol pred drugouvrščenim hrvaškim kajakašem Dinkom Mulićem. Tretje mesto si je priveslal še en hrvaški tekmovalec Marko Mrkoci.

Slovenski tekmovalci so nastopali tudi na reki Kolpi. V nedeljo je potekalo tekmovanje za pokal Petra Klepca, kjer se je v konkurenci kajakašev najbolj izkazal celjski tekmovalec Simon Brus, ki je za nekaj manj kot pol sekunde ugnal Petra Kauzerja (BD Steklarna Hrastnik), na tretjem mestu pa je tekmovanje končal Hrvat Filip Karamarko. V konkurenci kanuistov je zmagal Blaž Cof (KKK Tacen), drugo mesto je zasedel Hrvat Matija Marinić, tretji pa je bil Nejc Kravanja (KK Soške elektrarne). V konkurenci dvojcev sta nastopila le Hrvata Luka Obadić in Ivan Tolić.

V konkurenci mladincev je bil med kajakaši znova najboljši Martin Srabotnik (KKK Nivo Celje), drugo mesto je zasedel njegov klubski kolega Vid Karner, tretje pa Vid Kuder Marušič (KKK Tacen). Med kajakašicami je bila najboljša Nina Bizjak (KK Soške elektrarne), drugo mesto si je priveslala Neža Vrevc (KKK Tacen), tretje pa Beti Medved (KK Soške elektrarne). Med kanuisti sta se na prvi dve mesti uvrstila tekmovalca tacenskega kluba Gal Dobnik in Leon Breznik, tretje mesto pa si je priveslal Blaž Zupan (KKK Nivo Celje).

 

Podrobnejše rezultate Pokala Petra Klepca lahko najdete tukaj.