Ta vikend v ospredju sprinterji na mirnih vodah in spustaši na divjih vodah.

0
350

Za kajakaše in kanuiste ni počitka. Po slalomskih izbirnih tekmah, ki so se končale pretekli vikend, v ospredje prihajajo sprinterji na mirnih vodah in spustaši na divjih vodah. Sprinterji bodo od petka do nedelje nastopali na prvi letošnji tekmi za svetovni pokal, spustaše na divjih vodah pa v soboto in nedeljo čakata tekmi državnega prvenstva, ki bosta obenem tudi izbirni tekmi.

Prva postojanka v seriji tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah bo na Portugalskem. V Montemor-o-Velhu bosta slovenske barve tokrat zastopala le kajakašica Špela Ponomarenko Janić, ki se na tekmovališča vrača po enoletni odsotnosti, in kajakaš Jošt Zakrajšek. Slednji bo nastopil na 1000 in 5000 metrov, Špela Ponomarenko Janić pa bo veslala na 200 in 500 metrov.

V petek bodo na sporedu kvalifikacije na 1000 in 500 metrov, v popoldanskem delu programa sledijo še polfinala na 1000 metrov. V soboto bo čas za finala na 500 in 1000 metrov, popoldne bodo na vrsti kvalifikacije na 200 metrov. V nedeljo se bo tekmovanje zaključilo s finali na 200 metrov in 5000-metrskimi preizkušnjami.

Prenos tekmovanja si bo mogoče ogledati na Eurosportu, pa tudi na Youtube – http://canoeicf.com/icf/NewsGallery/News/LIVE-STREAM–2015-ICF-Canoe-Sprint-World-Cup-1.html

Rezultati bodo na voljo na uradni strani tekmovanja: http://canoesprintportugal.com/

Napet vikend čaka tudi spustaše na divjih vodah, ki se bodo potegovali za naslove državnih prvakov, pa tudi za mesta v reprezentanci. V soboto bodo tekmovali na Savi Dolinki, ki bo gostila tekmo v klasičnem spustu. Start bo ob 10. uri v Piškovci pod HE Radovna, cilj pa približno 300 metrov z blejskim mostom.

V nedeljo jih čaka še nastop na tekmi v sprintu na divjih vodah, ki pa bo potekala na progi pri kajakaškem centru v Solkanu. Prvi tek za vse kategorije bo ob 11.30, drugi tek se bo začel ob 13.00, ob 14.15 pa sledijo še moštvene vožnje. Ker bo tekma štela tudi kot izbirna, so organizatorji predvideli še start izbirne tekme ob 16.30.

Rezultati bodo na voljo na: www.timing-mojstrana.com