Tacen prvi test za divjevodaše

0
316

Ljubljana, 25. marca (STA) – V soboto in nedeljo bosta v Tacnu dve tekmovanji v kajakaškem slalomu na divji vodi, ki bosta šteli za izbirni tekmi za določitev slovenske reprezentance. V letošnji sezoni so vrhunec olimpijske igre v Atenah in boj za vsega tri mesta v reprezentanci bo hud. Mesto na olimpijski tekmi si je slovenska kajakaška reprezentanca doslej zagotovila le za žensko predstavnico. Moški kolegi si bodo morali mesta na največjem športnem dogodku tega leta priboriti na tekmovanju v Atenah med 23. in 25. aprilom.


V reprezentanco se bodo uvrstili prvi trije tekmovalci po odstotkih zaostanka za najboljšim. Za izbirna tekmovanja štejejo štiri tekmovanja. Dve bosta ta konec tedna v Tacnu, dve pa naslednji konec tedna v Solkanu. V kajaku se za tri mesta poteguje sedem tekmovalcev. Uroš Kodelja, Andrej Nolimal, Miha Terdič, Dejan Kralj, Aleš Kuder, Peter Kavzer in Fedja Marušič pa imajo močno konkurenco tudi v mlajših tekmovalcih, ki lahko poskrbijo za kakšno presenečenje.


Odločilni sta lahko že tacenski tekmi. Kdor si bo namreč nabral velik zaostanek v Tacnu, ga v Solkanu ne bo mogel nadoknaditi. Prvi tek tekmovanja tako v soboto kot tudi v nedeljo bo ob 13.00, drugi pa ob 15. uri.