Tacenski slalomski uvod v “kanalu” uspel.

0
386

Uvodne tekme letošnje sezone je le doživela tudi Ljubljana, saj je načrtovani marčevski uvod v sezono odnesla previsoka Sava, zato so tekmovanja prestavili na ta vikend. Slalomisti na divjih vodah so se v sobotnem delu tekmovalnega vikenda ogrevali v “kanalu” ob progi, saj je uvodna tekma potekala na mirni vodi, v nedeljo pa jih čaka še preizkušnja na poligonu, ki bo ob koncu avgusta gostil tudi svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. Med kajakaši je slavil Martin Srabotnik, med kanuisti Jure Lenarčič, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

Sobotna tekma v kanalu, kjer so slalomisti na divjih vodah namesto po brzicah med vrati švigali po mirni vodi, je privabila številne tekmovalke in tekmovalce, poseben čar pa je dalo dejstvo, da so se na isti progi merili tako naši najizkušenejši in s kolajnami z največjih tekmovanj ovenčani člani in mladinci, kot tudi tisti najmlajši cicibani, ki šele dobro spoznavajo ta šport.

V članski konkurenci kajakašev je bil najboljši Martin Srabotnik, za njim pa sta se uvrstila Niko Testen in Žan Jakše. Med kanuisti so za trojno zmago gostiteljev tekmovanja poskrbeli člani tacenskega kluba Jure Lenarčič, Anže Berčič in Blaž Cof. Med kajakašicami je bila najbolj spretna Urša Kragelj, 35 stotink za njo je v cilj priveslala Eva Terčelj, tretja pa je bila Eva Jeklin. Preizkušnjo kanuistk je dobila Alja Kozorog, pred Nino Bizjak in Evo Terčelj, ki se je tokrat preizkusila tudi v kanuju.

V konkurenci mladincev je bil najhitrejši kajakaš Lan Tominc, ki je najbližjega zasledovalca Štefana Božiča ugnal skoraj za tri sekunde. Erazem Šavli je bil tretji. Med kajakašicami je bila najboljša mladinka Sara Belingar, drugo mesto si je priveslala Zala Zanoškar, tretje pa Ana Šteblaj. Med kanuisti je bil najhitrejši Nejc Polenčič, drugi je bil Urh Turnšek, tretji pa Jaka Bernat.

V konkurenci starejših dečkov je bil med kajakaši najboljši Vid Polenčič, pred Jakobom Šavlijem in Žigo Zidarjem, med kanuisti je bil najboljši Martin Gale, za njim pa sta se zvrstila Mark Šteblaj in Matic Kocjančič. Med starejšimi deklicami so prva tri mesta zasedle Zara Halec Makovec, Daša Grešak in Asja Jug.

Med mlajšimi deklicami je bila najhitrejša na progi Brina Zupan, za njo pa sta se zvrstili Gaja Bitenc in Ula Skok. V kanuju je tokrat veslala le Ema Lampič. Najhitrejši mlajši deček med kanuisti je bil Žiga Lin Hočevar, drugi je bil Anže Marinko, tretji pa Domen Bregar. Isti tekmovalci so prva tri mesta zasedli tudi v kajaku, le da je bil vrstni red drugačen. V kajaku je namreč zmagal Marinko, pred Bregarjem in Hočevarjem.

V konkurenci najmlajših udeležencev tekmovanja – cicibanov – je bil najboljši Jan Jančar, drugi je bil Lovro Grm, tretji pa Tilen Kolbe.

V nedeljo sledi še ena slalomska preizkušnja, in sicer na divjevodaškem poligonu. Začetek prve vožnje je previden za 11. uro.

Vsi rezultati slalomske tekme v kanalu so na voljo na tej povezavi: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Ur_rez_slalom_kanal_RVeW.pdf