Vid Oštrbenk drugi na evropskem pokalu v sprintu na divjih vodah v Skopju.

0
621

Medtem ko večina slovenskih tekmovalcev ta vikend tekmuje na Savi, pa sta predstavnika Kajak kanu kluba Čatež Vid Oštrbenk in Naja Pinterič odpotovala v Skopje. Tam namreč ta vikend poteka prva tekma evropskega pokala v sprintu na divjih vodah (druga bo na sporedu prihodnji teden na Kolpi), prav tako pa tudi jubilejni 50. slalom IKAS. Oba sta se izkazala v spustu in slalomu. Vid Oštrbenk je bil drugi v spustu, Naja Pinterič pa peta, v kvalifikacijah slalomske tekme pa je Pinteričeva zasedla tretje mesto med kajakašicami, Oštrbenk pa šesto med kajakaši.

Evropskega pokala v sprintu na divjih vodah v Skopju se je udeležilo skoraj 70 tekmovalk in tekmovalcev iz 13 držav. Z odličnim drugim mestom med kajakaši se je na evropskem pokalu izkazal Vid Oštrbenk. Pred njim je preizkušnjo končal le Srb Sreten Biljić, tretji pa je bil Bošnjak Darko Savić. Oštrbenk je za zmagovalcem in izkušenim srbskim tekmovalcem zaostal za 15 stotink sekunde.

Naja Pinterič, najmlajša udeleženka evropskega pokala v Skopju, je bila v konkurenci kajakašic peta. Zmage se je veselila Hrvatica Maja Štimac, pred Madžarko Saro Serpenyi in Srbkinjo Ivano Ilić.

Oba predstavnika čateškega kluba sta nastopila tudi na tekmi v slalomu na divjih vodah. Že 50. leto zapored namreč na reki Treski organizirajo slalom IKAS. Danes so bile na vrsti kvalifikacije, v nedeljo pa sledijo še polfinalne in finalne vožnje. Oštrbenk je v kvalifikacijah kajakašev zasedel šesto mesto, Naja Pinterič pa je bila med kajakašicami tretja. Zaostala je le za Kristino Petrović iz Srbije in Finko Liso Maenpaa.