Simon Oven najhitrejši med Medvodami in Tacnom.

0
630

V novo sezono so vstopili tudi spustaši na divjih vodah, ki jih je tradicionalna uvodna tekma čakala na trasi Medvode – Tacen, medtem ko so se predstavniki in predstavnice najmlajših kategorij preizkusili na nekoliko krajši trasi med Vikrčami in Tacnom. Tekma je bila še posebej pomembna za mladince, saj je štela kot prva izbirna za uvrstitev v slovensko reprezentanco. V članski konkurenci kajakašev je bil najhitrejši Simon Oven, med kanuisti Blaž Cof, med mladinci pa je najboljši čas postavil kajakaš Urban Novak, medtem ko je bil najboljši kanuist med mladinci njegov klubski kolega Martin Gale.

S progo med Medvodami in Tacnom je najbolje opravil evropski podprvak v klasičnem spustu Simon Oven, ki je dosegel zanesljivo zmago in v cilj priveslal skoraj 21 sekund hitreje kot njegov najbližji zasledovalec in klubski kolega Anže Urankar, aktualni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah. Tudi tretje mesto je zasedel predstavnik Kajak kanu kluba Ljubljana, in sicer Tim Novak. Med kanuisti je slavil Blaž Cof pred Matejem Hočevarjem.

V konkurenci mladincev je bil najhitrejši kajakaš Urban Novak, na drugo mesto se je uvrstil Aljaž Dimič, na tretje pa Rok Pistotnik. Na progo sta se podali tudi Eva Alina Hočevar in Lea Novak ter tvorili novo kanuistično navezo. Članici Kanu kluba Simon oziroma tacenskega kluba sta se na progo namreč podali v kanuističnem dvojcu. Lea Novak je nato veslala tudi v kajaku in zmagala pred Brino Novak iz ŠD Bakovci ter Živo Jančar. V kanuju je slavil Martin Gale, pred Nejcem Gradiškom in Nikom Gerčerjem.

Na najdaljši progi so veslali tudi veterani, kjer je bil najboljši Borut Tuma, drugo mesto je zasedel Matjaž Avšič, tretje pa Hrvat Željko Petrić.

Med Vikrčami in Tacnom pa so veslali najmlajši. Med starejšimi dečki je v kajaku zmagal predstavnik domačega kluba Žiga Zidar, za njim pa sta se zvrstila predstavnika KKK Krško Taj Kevin Bizjak in Simon Škof Ujeda. V kanuju je Mark Šteblaj v cilj priveslal hitreje od Matica Kocjančiča, med kajakašicami pa je bila najhitrejša Neža Jan Stupica, pred Klaro Dvorski s Hrvaške in Niko Ozimc iz Krškega.

Med mlajšimi dečki je bil v kajaku najhitrejši Domen Bregar, pred Anžetom Marinkom in Miho Lovrenčakom, med deklicami pa je Ula Skok prehitela Gajo Bitenc. Nastopila sta tudi cicibana Tilen Kolbe in Lovro Grm.

 

Rezultati Medvode – Tacen: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Ur_rez_spust_Medvode1_ltNM.pdf

Rezultati Vikrče – Tacen: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Ur_rez_spust_vikrče_FUVq.pdf