Tekma za mlajše kategorije je bila zaradi previsoke Save prestavljena v kanal.

0
597

Obilno deževje, zaradi katerega je narasla Sava, je prireditelje slalomske tekme za mlajše kategorije v Tacnu prisililo v spremembo načrtovane tekme. Namesto tekmovanja na slalomski progi so se odločili, da bo tekma za mlajše kategorije potekala v kanalu ob progi z znamenito zapornico.

V konkurenci starejših deklic se je dveh zlatih kolajn veselila predstavnica KK Simon Eva Alina Hočevar, ki je bila najboljša tako med kajakašicami kot med kanuistkami. V kajaku sta se za njo zvrstili Neja Vodopivec iz KK Soške elektrarne in Zala Zanoškar iz KKK Nivo Celje, v kanuju pa Manca Gosenca iz KKK Ljubljana in Zala Zanoškar, ki je v Tacnu osvojila dva brona.

Še eno zlato za KK Simon je priveslal kanuist Juš Javornik, ki je bil v konkurenci starejših dečkov hitrejši od Vida Oštrbenka iz Čateža in Jake Bernata, člana domačega kluba iz Tacna. Vid Oštrbenk je poleg srebra v kanuju osvojil še dve zlati kolajni. Skupaj z bratom Majem je bil najboljši med dvojci, kjer so se za bratsko navezo zvrstili Filip Ignjič in Twan Lange iz Tacna ter Jan Šušmel in Rok Bezeljak iz Soških elektrarn. V kajaku se je Vidu Oštrbenku najbolj približal Štefan Božič iz KK Soške elektrarne, tretji pa je bil Celjan Lan Tominc.

V dvojcu so se preizkusila tudi dekleta. Sara Belingar in Neja Vodopivec (KK SE) sta s progo opravili hitreje kot Lea Volk in Hana Ilijaš (KKK Čatež).

V konkurenci mlajših dečkov je bil med kajakaši najuspešnejši Lan Ločnikar iz KKK Nivo Celje, drugi je bil predstavnik tacenskega kluba Lenart Lapornik, tretji pa še en Celjan Lovro Petek. Lenart Lapornik je srebrni kolajni v kajaku dodal zlato v kanuju, kjer je bil hitrejši od Mihe Rijavca in Mihe Faganelja, oba sta predstavnika KK Soške elektrarne.

Med mlajšimi deklicami v kanuju je bila najspretnejša Sara Belingar iz KK Soške elektrarne, drugo in tretje mesto pa sta osvojili predstavnici KKK Čatež Hana Ilijaš in Naja Pintarič. Slednja je v kajaku nastopila med cicibankami. Med mlajšimi deklicami v kajaku je zmagala predstavnica kluba gostitelja Zarja Colnar, druga je bila Primorka Sara Belingar, tretja pa Hana Ilijaš iz Čateža. V kategoriji najmlajših kajakašev, med cicibani, je bil najboljši Anže Marinko iz KKK Tacen, drugi je bil Kimi Stevanovič iz KK Soške elektrarne, tretji pa Domen Bregar, prav tako iz Tacna.

Vsi rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Slovenski_pokal_za_mlajše_kategorije_Tacen_2015_u54b.pdf