Jošt Zakrajšek je na igrah na plaži v morskem kajakaštvu zasedel sedmo mesto.

0
589

V teh dneh v italijanski Pescari potekajo prav posebne igre. Italijani namreč organizirajo prve igre športov na plaži oziroma “Beach games”. Na igrah sodeluje 1356 športnikov in trenerjev, spremlja jih 230 sodnikov in 156 novinarjev, vsem skupaj pa pomaga kar 500 prostovoljcev. Organizatorji bodo izvedli 66 podelitev in med tem podelili kar 400 kolajn. Med sodelujočimi je tudi Jošt Zakrajšek, ki je v morskem kajakaštvu zasedel sedmo mesto.

V okviru iger v Pescari je potekalo tudi kajakaško tekmovanje, natančneje tekma v morskem kajakaštvu. Tekmovanja se je udeležil slovenski reprezentant v sprintu na mirnih vodah Jošt Zakrajšek. Za 10-kilometrsko progo po morju je porabil 50 minut in s tem zasedel sedmo mesto. Zmagal je Italijan Maximilian Benassi, drugi je bil Španec Esteban Medina Ojeda, tretji pa še en Italijan Mattia Colombi. V ženski konkurenci sta dvojno zmago dosegli Italijanki Stefania Cicali in Anna Alberti, tretja pa je bila Tunizijka Abi Ben Ismail.  

Na prvih igrah športov na plaži tekmovalci in tekmovalke tekmujejo v desetih športnih panogah. Poleg morskega kajakaštva še v odbojki, nogometu in rokometu na mivki, plavanju s plavutmi, plavanju v odprtih vodah, veslanju, smučanju na vodi, rokoborbi na mivki, pa tudi v tenisu na mivki.

Poleg Slovenije so na igre športov na plaži svoje predstavnike poslale še gostiteljica Italija, Francija, Španija, Srbija, Hrvaška, Črna Gora, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Monako, San Marino, Andora, Grčija, Ciper, Malta, Turčija, Maroko, Alžirija, Tunizija, Egipt, Albanija, Libanon, Sirija in Libija.