Tekmovanje za pokal mesta Koper – prvo državno prvenstvo v morskem kajaku.

0
579

V svetu vse bolj popularna disciplina morski kajak je prišla tudi v Slovenijo. Jutri, v soboto, 6. 12., bo potekalo prvo tekmovanje v morskem kajaku za pokal mesta Koper, štelo pa bo tudi za prvo državno prvenstvo v tej športni panogi.

Značilni dolgi čolni, na katerih se sedi, so sicer že nekaj časa prisotni tudi v Sloveniji, a do sedaj je peščica tekmovalcev hodila na tekmovanja v tujino. Jutri, v soboto 6. 12. 2014, pa se bodo prvič pomerili na slovenskem morju. Start tekmovanja bo na koprski plaži pred vhodom v Marino Koper ob 11. uri. Med seboj se bodo pomerili v krožni vožnji do Izole in nazaj do Kopra.

Za to disciplino so sicer značilni visoki valovi, ki jih kajakaši s pridom izkoriščajo in tako dosežejo res neverjetne hitrosti. Jutri ravno ekstremih valov ni za pričakovati, a severovzhodni veter zna biti dovolj zanimiv, da ravno najkrajša linija na regatnem polju ne bo tudi najhitrejša. S tem pa bodo tudi boji med tekmovalci zanimivejši. Tako prvič upamo, da bo morje čim bolj razgibano in ne kakor do sedaj, ko smo vedno upali na čim mirnejše morje med tekmovanji.

Razen v morskem kajaku bo tekmovanje za pokal mesta Koper potekalo tudi v panogi SUP ali stoječem veslanju, tekmovalci na deskah s kanu veslom se bodo pomerili med Koprom in Izolo, kjer bodo imeli tudi cilj tekme.

Vsekakor se vam ponujajo zanimive tekme v dveh disciplinah, ki sta pri nas še precej neznani in morda zaradi tega za gledalce še bolj zanimivi.

Vabljeni na ogled tekme s startom ob 11. uri na plaži v Kopru in ciljem okoli 12.30 na istem mestu oziroma za panogo SUP v Izoli.

 

Več informacij:

Zdenka Ponomarenko 041 363 152

Jakob Marušič 041 922 844