Terčeljeva, Kozorogova, Kauzer in Savšek najboljši v Tacnu.

0
532

Savske brzice so gostile uvodno domače tekmovanje sezone v slalomu na divjih vodah. Na tacenski progi, ki bo zadnji vikend v juniju gostila tekmo za svetovni pokal, so zmagali Eva Terčelj med kajakašicami, Alja Kozorog med kanuistkami, Peter Kauzer med kajakaši in Benjamin Savšek med kanuisti.

Najboljši slovenski kanuist Benjamin Savšek je moral zaradi poškodbe in posledičnega operativnega posega na kolenu izpustiti nekaj pomembnega zimskega treninga, a na uvodni tekmi sezone pogled na rezultatsko lestvico ni pokazal, da bi zaradi tega izgubil preveč. V močni domači konkurenci je namreč zmagal pred klubskim kolegom Anžetom Berčičem, od katerega je bil hitrejši za 25 stotink sekunde. Na tretje mesto je priveslal Luka Božič.

Tesno je bilo tudi v tekmi kajakašic, kjer je Eva Terčelj s progo opravila 36 stotink sekunde hitreje od dolgoletne reprezentančne kolegice Urše Kragelj. Na tretje mesto se je uvrstila Ajda Novak.

V konkurenci kajakašev je suvereno slavil Peter Kauzer. Najbolj se mu je uspel približati Niko Testen, ki je zaostal za 2,24 sekunde, na tretje mesto pa je priveslal celjski kajakaš Martin Srabotnik.

V kanuju je zmaga tokrat pripadla Alji Kozorog, ki je s progo opravila daleč najhitreje od vseh tekmovalk na startu. Drugouvrščena Nina Bizjak je namreč zaostala za šest sekund, še večji zaostanek pa je v cilju imela tretjeuvrščena Eva Alina Hočevar. 

Na tekmi so se pomerili tudi mlajši tekmovalci in tekmovalke. V konkurenci mladincev je v kanuju slavil Nejc Polenčič, pred Jušem Javornikom in Jako Bernatom. Med kajakašicami je bila najboljša Eva Alina Hočevar, za njo pa sta se zvrstili Zala Zanoškar in Sara Belingar. Med kajakaši je bil najboljši Štefan Božič, Vid Oštrbenk je priveslal na drugo mesto, Lenart Burgar pa na tretje. 

Slalomiste na divjih vodah novo tekmovanje čaka že prihodnji konec tedna, ko bo Solkan gostil tekmo za točke ICF, tudi z močno mednarodno zasedbo. 

 

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/Uradni-rezultati-2.pdf