Terčeljeva, Novakova, Kancler in Berčič najhitrejši na uvodu v sezono 2019.

0
515

Kanal ob sloviti tacenski progi je danes gostil uvodno domače slalomsko tekmovanje sezone 2019. Na slalomski progi na mirni vodi so znanje kazali tako člani kot najmlajši cicibani. V članski konkurenci je med kajakaši slavil Tine Kancler, med kanuisti Anže Berčič, med kanuistkami je bila najboljša Lea Novak, med kajakašicami pa Eva Terčelj.

Uvodna slalomska tekma na mirni vodi sicer ni pritegnila vseh najboljših članskih reprezentantov, a kljub vsemu so na Savi nastopili nosilci kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev. Med kajakašicami je tako zmagala Eva Terčelj, in sicer pred klubsko kolegico Ajdo Novak ter kajakašico tacenskega kluba Leo Novak. Slednja je bila najhitrejša v kanuju, kjer je prehitela primorski kanuistki Aljo Kozorog in Nino Bizjak. Zmaga je ostala doma tudi v moškem kanuju, kjer je bil najhitrejši Anže Berčič, na drugo mesto je priveslal Blaž Cof, na tretje pa Žiga Taljat. Med kajakaši je zmagal Tine Kancler, drugi je bil Martin Srabotnik, tretji pa Žan Jakše.

V mladinski konkurenci kajakašev je bil najboljši mladinski olimpijski prvak Lan Tominc, drugi je bil Andraž Pavšič, tretji pa Jan Ločnikar. Med kanuisti je zmagal Juš Javornik, pred Nejcem Polenčičem in Jako Bernatom, med kajakašicami pa je s progo najhitreje opravila Sara Belingar, za katero sta se uvrstili Zala Zanoškar in Daša Grešak. 

V konkurenci starejših dečkov je med kanuisti najhitreje veslal Žiga Lin Hočevar, drugi je bil Rene Jeklin, tretji pa Domen Bregar. V konkurenci kajakašev je zmagal Anže Marinko, pred Domnom Bregarjem in Tinom Kosom, med kajakašicami je slavila Ula Skok, pred Najo Pinterič in Brino Zupan, v kanuju pa je zmagala Asja Jug, pred Saro Globokar in Emo Lampič. 

V kajaku je med mlajšimi dečki zmagal Žiga Lin Hočevar, na drugo mesto se je uvrstil Tjaš Velikonja, na tretje pa Andrej Jeklin. Med cicibani so prva tri mesta osvojili Jan Jančar, Nino Pfeifer in Lovro Grm.

V nedeljo bo v Tacnu potekala še ena slalomska preizkušnja, in sicer na divjevodaški progi.

 

Slalom kanal: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/rezultati_slalom_kanal.pdf