Spustaši opravili s prvo mladinsko izbirno tekmo.

0
573

Savske brzice so danes gostile prvo izbirno tekmo v spustu na divjih vodah za mladince, na tekmi pa so se pomerili tudi tekmovalci in tekmovalke v drugih starostnih skupinah. Mladinci, člani in veterani so veslali od Medvod do Tacna, najmlajši pa od Vikrč do Tacna.

Po uvodni izbirni mladinski tekmi v spustu na divjih vodah so v najboljšem položaju Eva Alina Hočevar, Martin Gale in Urban Novak, ki so zabeležili zmage v svojih kategorijah. Eva Alina Hočevar je s progo opravila najhitreje med kajakašicami v konkurenci mladink, a ji je bila tesno za petami Helena Domajnko. Na tretje mesto je priveslala Ana Šteblaj. Med kajakaši je bil najhitrejši Urban Novak, na drugo mesto je priveslal Vid Oštrbenk, nosilec dveh kolajn z lanskega evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, tretji pa je bil Matevž Manfreda. V kanuju so si prva tri mesta priveslali Martin Gale, Nejc Gradišek in Maj Oštrbenk. 

V članski konkurenci kajakašev do presenečenja ni prišlo, saj je suvereno slavil svetovni prvak v klasičnem spustu Simon Oven, drugi je bil Anže Urankar, tretji pa Avstrijec Gerhard Schmidt. Med kanuisti je zmagal Blaž Cof, med kajakašicami pa so se na vrhu zvrstile Čehinja Barbora Bayerova, Avstrijka Valentina Dreier in Nataša Bregar. V članskem kanuističnem dvojcu sta se na progo podala Martin Gale in Nejc Gradišek. Med veterani so prva tri mesta zasedli Željko Petrić, Đorđe Mihajlović in Dejan Ozbetič.

Mlajši so tekmovali med Vikrčami in Tacnom. Med starejšimi deklicami je bila najhitrejša Naja Pinterič, druga je bila Ula Skok, tretja pa Gaja Bitenc. Med starejšimi dečki je s progo najhitreje opravil Matjaž Mavrič, drugi je bil Dan Demšar Potza, tretji pa Enej Grm. Med mlajšimi dečki je bil prvi Gašper Krivic, drugi Tilen Kolbe, tretji pa Avstrijec Noah Wilhelmer. Prva tri mesta med cicibani so zasedli Lovro Grm, Nino Pfeifer in Jan Jančar. 

 

Spust Medvode – Tacen: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/rezultati_spust_medvode-tacen.pdf

 

Spust Vikrče – Tacen: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/rezultati_spust_vikarče-tacen.pdf