Tine Kancler najhitrejši kajakaš finala mednarodne tekme v Solkanu

0
585

S polfinalnimi in finalnimi vožnjami se je v Solkanu zaključil dvodnevni tekmovalni vikend močne mednarodne tekme za točke ICF. Na veliko veselje domačinov je med kajakaši slavil Tine Kancler, med kanuistkami je bila Alja Kozorog druga, drugi mesti pa sta osvojila tudi kanuist Luka Božič in kajakašica Ajda Novak.

Kajakaš domačega solkanskega kluba Tine Kancler je navdušil s hitro finalno vožnjo tekme za točke ICF na Soči. V polfinalu je bil deseti in tako kot zadnji prejel vstopnico za finale, kjer se je na progo nato podal kot prvi. Dosegel je čas, ki ga ni uspel izboljšati nihče, ki je še čakal na startu in Kancler se je lahko veselil zmage. 

Po tekmi je zmagovalec povedal: »V polfinalu se je izteklo ravno za deseto mesto. V finalu sem vedel, da nimam česa izgubiti, zato sem poskušal pokazati vožnjo, kakršno znam, in tudi malo tvegati. Vožnja je bila kar dobra. Izvedel sem, kar sem si zadal. Vrata, ki sem jih moral izpeljati, sem izpeljal. Imel sem samo majhno napako na progi. Bilo je dobro.«

Na drugo in tretje mesto sta priveslala Italijana Zeno Ivaldi in Marcello Beda. Peter Kauzer je bil šesti, Žan Jakše pa osmi.

V konkurenci kanuistk je Alja Kozorog zasedla drugo mesto. Za zmagovalko tekme Čehinjo Terezo Kneblovo je zaostala za 88 stotink sekunde. Tretja je bila Italijanka Elena Borghi. V finalu je veslala še Eva Alina Hočevar in bila šesta.

V konkurenci kajakašic je zmagala Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je bila od drugouvrščene Ajde Novak hitrejša za dve sekundi in 29 stotink. Švicarka Alena Marx se je uvrstila na tretje mesto. Eva Terčelj je bila četrta, Urša Kragelj pa deseta. 

Kot zadnji so se na progo podali še kanuisti, kjer pa bil finale za nekaj minut zaradi močnega vetra prekinjen. Zmage se je veselil Italijan Raffaello Ivaldi, ki je bil dobro sekundo in pol hitrejši od Luke Božiča, na tretje mesto pa je priveslal Hrvat Matija Marinić. Benjamin Savšek je zasedel četrto mesto, Nejc Polenčič pa je bil deveti.

Poleg tekme za točke ICF je potekalo tudi odprto tekmovanje, kjer je med kanuistkami zmagala Naja Pinterič, pred Saro Globokar in Emo Lampič. V kajaku je bil najboljši Blaž Anžlovar, drugi je bil Avstrijec Kremslehner, tretji pa njegov rojak Preisl. Med kajakašicami je s progo najhitreje opravila Sara Globokar, druga je bila Italijanka Agata Spagnol, tretja pa Naja Pinterič. Med kanuisti je bil najhitrejši Poljak Nowak, drugi je bil Žiga Lin Hočevar, tretji pa Italijan Marchegiano.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/27-3-28-3-solkan-icf-world-ranking_international-open-solkan-2021/