V Solkanu močna mednarodna zasedba

0
811

Na Soči so danes potekale kvalifikacijske vožnje tekme za točke ICF, ki je v Solkan privabila več kot 300 tekmovalk in tekmovalcev iz 15 držav. Uvodni dan tekmovanj so bili najhitrejši Lan Tominc med kajakaši, Eva Terčelj med kajakašicami, Luka Božič med kanuisti in Čehinja Martina Satkova med kanuistkami.

V mrzlih pogojih so slalomisti in slalomistke opravili s prvo fazo mednarodne tekme za točke ICF v Solkanu. Najhitrejši čas dneva je tokrat postavil celjski kajakaš Lan Tominc, ki je v kvalifikacijah za 86 stotink sekunde prehitel Italijana Christiana de Dionigija in za 1,26 sekunde Šveda Erika Holmerja. S prvo kvalifikacijsko vožnjo so si nedeljski polfinale zagotovili še Martin Srabotnik kot peti, Niko Testen, ki je bil osmi, štirinajstouvrščeni Peter Kauzer, 16. Tine Kancler, 17. Ulan Valant, kot 22. Marko Petek, kot 26. Jan Ločnikar in kot 30. Urban Gajšek. 

Med kajakašicami je bila v kvalifikacijah najboljša Eva Terčelj. Hitreje od nje je sicer veslala Urša Kragelj, a je naredila napako, ki ji je prinesla dve kazenski sekundi, tako da je bila druga, z 98 stotinkami zaostanka. Na tretje mesto se je uvrstila Eva Alina Hočevar, ki prav danes praznuje rojstni dan. 

V konkurenci kanuistov sta bila na vrhu naša najboljša. Tokrat je bil hitrejši Luka Božič, in sicer za 84 stotink pred Benjaminom Savškom. Na tretje mesto je prišel Italijan Raffaello Ivaldi, ki je bil sicer hitrejši od slovenske dvojice, a je naredil dotik, ki mu je prinesel dve kazenski sekundi.

V konkurenci kanuistk med najboljšo trojico ni bilo Slovenk. Najvišje uvrščena je bila Alja Kozorog na petem mestu. Eva Alina Hočevar je bila 15., Lea Novak pa 24. V kvalifikacijah je zmagala Čehinja Martina Satkova, pred Avstrijko Nadine Weratschnig. Slednja je bila le osem stotink za Čehinjo, kljub temu, da je na progi nabrala kar šest kazenskih sekund. Tretja je bila Slovakinja Zuzana Pankova. 

Poleg tekme za točke ICF je na Soči potekalo tudi odprto tekmovanje. Med kanuistkami je zmagala Naja Pinterič, pred Saro Globokar in Čehinjo Adelo Kremrovo, med kajakašicami je bila najboljša Italijanka Agata Spagnol, druga je bila Zara Halec Makovec, tretja pa Sara Globokar. V konkurenci kajakašev je bil najboljši Poljak Michal Wos, drugi je bil Avstrijec Moritz Kremslehner, tretji pa Hrvat Ami Šehić. V konkurenci kanuistov je zmagal Poljak Przemzslaw Nowak, pred Čehom Martinom Leskovjanom in Italijanom Marinom Spagnolom. 

V nedeljo bo na vrsti še eno odprto tekmovanje ter polfinalne in finalne vožnje tekme za točke ICF. Polfinale tekme ICF se začne ob 10.30, finale pa ob 14.40. Zaradi ukrepov je tekma zaprta za splošno javnost. 

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/27-3-28-3-solkan-icf-world-ranking_international-open-solkan-2021/