Tine Kancler osmi za konec EP v Solkanu

0
482

S polfinalnimi in finalnimi vožnjami kanuistk in kanuistov se je v Solkanu zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan je slovenske barve v finalu zastopal Tine Kancler, ki je v konkurenci kanuistov do 23 let zasedel osmo mesto.

Po štirih dneh tekmovanj na Soči se je zaključilo slalomsko evropsko prvenstvo za tekmovalce do 18 oziroma 23 let. Zadnji dan smo v finalu stiskali pesti za Tineta Kanclerja, ki je v kanuju na koncu priveslal na osmo mesto. V polfinalu kanuistov do 23 let je nastopil še Juš Javornik in bil 17.

V izjemno močni konkurenci so mladi kanuisti, mnogi izmed njih že z bogatimi izkušnjami tudi v članski konkurenci, prikazali izvrstne in hitre predstave, ki so bile prava paša za oči. Naslov evropskega prvaka med mlajšimi člani si je v tej konkunrenci priveslal Čeh Vaclav Chaloupka, drugi je bil njegov rojak Vojtech Heger, na tretje mesto pa je prišel Francoz Jules Bernardet.

Zelo blizu uvrstitivi v finale je bila mladinka Sara Belingar, ki je med kanuistkami zasedla enajsto mesto, najboljša deseterica se ji je izmuznila za vsega 21 stotink sekunde. V isti konkurenci je bila Naja Pinterič 15., Asja Jug pa 16. Naslov mladinske evropske prvakinje si je priveslala Slovakinja Zuzana Pankova, ki je v soboto že slavila tudi v kajaku, kolajno pa je osvojila tudi v ekstremnem slalomu. Druga je bila Italijanka Elena Micozzi, tretja pa Rusinja Marina Noviš.

Svojo predstavnico smo imeli še med kanuistkami do 23 let. Lea Novak je s štirimi kazenskimi sekundami, ki so jih prišteli k njenemu času, zasedla petnajsto mesto. Zmagala je udeleženka letošnjih olimpijskih iger Čehinja Tereza Fišerova, ki je že včeraj zvečer postala tudi evropska prvakinja v ekstremnem slalomu, še prej pa je osvojila tudi kolajno med kajakašicami do 23 let. Drugo mesto si je priveslala Britanka Bethan Forrow, tretje pa predstavnica Andore Monica Doria Vilarrubla.

V povsem zadnji disciplini prvenstva moškem mladinskem kanuju danes žal nismo imeli svoji predstavnikov, saj so vsi svoje nastope sklenili v kvalifikacijah. Naslov prvaka si je priveslal Francoz Mewen Debliquy, drugi je bil Čeh Adam Kral, tretji pa še en Francoz Tanguy Adisson.

Za organizatorje v Solkanu ni predaha, saj se že v torek začenja evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane.