Solkan od danes gosti še EP v spustu na divjih vodah za mladince in U23

0
522

Za organizatorje v Solkanu ni predaha. Le dva dni po zaključku slalomskega evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane je danes na sporedu odprtje evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Tekme bodo na sporedu med sredo in soboto.

Okoli 200 tekmovalk in tekmovalcev in 15 evropskih držav (Avstrija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Češka, Francija, Hrvaška, Italija, Nemčija, Nizozemska, Slovaška, Srbija, Severna Makedonija, Švica, Velika Britanija in Slovenija) se bo za naslove evropskih prvakov v konkurencah mladincev in mlajših članov potegovalo v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah.

Prva tekma prvenstva bo v sredo, ko je na sporedu posamična tekma v klasičnem spustu, v četrtek pa sledi še ekipna tekma v klasiki. Klasični spust bo imel čezmejni pridih, saj bo start tekmovanja v Sloveniji, cilj pa v Pevmskem parku v Italiji. V petek sledijo kvalifikacije posamične sprinterske tekme, v soboto pa se bo prvenstvo zaključilo s posamičnimi finali sprinta in ekipnimi tekmami v sprintu.

Slovenske barve bodo med mlajšimi člani v kajaku zastopali Vid Oštrbenk, Urban Novak, Matija Preskar in Erazem Šavli, med kajakašicami Ana Šteblaj in Živa Jančar, v kanuju Nejc Gradišek, v kanuju dvosedu pa Martin Gale – Nejc Gradišek in Taj Kevin Bizjak – Matija Preskar. V konkurenci ženskih kanuističnih dvojcev do 23 let bosta nastopili Naja Pinterič in Ema Lampič.

Mladinski del reprezentance sestavljajo kajakaši Tjaš Til Kupsch, Lenart Stanovnik, Matevž Kampjut, Klemen Breznik, kajakašice Helena Domajnko, Nika Ozimc, Brina Zupan in Sara Globokar, kanuistki Ema Lampič in Naja Pinterič, kanuista Martin Gale in Taj Kevin Bizjak.

Konkurenca bo zelo močna, saj so v Slovenijo pripotovali številni tekmovalci in tekmovalke, ki so pred dvema tednoma osvajali kolajne na članskem evropskem prvenstvu v španskem Saberu. Med njimi so Cecilia Panato, Barbora Dimovova, Marie Nemcova, Etienne Klatt, Luca Barone, Elsa Gaubert, Helene Raguenes … Ne velja pa spregledati niti Zuzane Dziadkove, Giulie Formenton, Valentine Razzauti, Tereze Kneblove in drugih.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/25-8-28-8-2021-solkan-2021-eca-junior-u23-wildwater-canoeing-european-championships/

Prenos (samo sprint): https://www.youtube.com/CanoeEurope

Spletna stran: https://kayaksoca.wordpress.com/