To soboto vas vabimo v Žusterno na ogled in veslanje na 33. mednarodni regati Capris!

0
299

Kajak kanu klub Žusterna letos obeležuje okroglo 40-obletnico obstoja. Je prvi slovenski kajakaški klub, ki združuje kajakaše na mirnih vodah. Kasneje so se na obali razvili še trije, vsi z lokacijo v Ankaranu. Klub organizira več tekem letno, v vseh letnih časih, tako imamo pozimi že tradicionalno državno prvenstvo v morskem kajaku – to je edina kategorija kajaka, kjer se vesla z vetrom – downwind, pomladi pa se začnejo tekme Slovenskega pokala, eno do dve organizira tudi naš klub.

Regata Capris ima na Primorskem posebno mesto, saj je postala simbol našega kluba. Vsako leto se je udeležijo tako slovenski, kot tudi tuji klubi, saj je regata mednarodna. Letos pričakujemo okrog 150 tekmovalk in tekmovalcev iz več kot 10 klubov, pretežno slovenskih, pa tudi iz Italije in Slovaške.

Zaradi spremenjenega akvatorija se bodo letos tekmovalci v kajakih enosedih in dvosedih pomerili na olimpijskih razdaljah 200 metrov v smeri rt pri otočku – klub in 500 metrov v smeri Mulet – klub. Ob tem posebej izpostavljamo in prosimo vse, ki se na lastno odgovornost kopajo na obali med otočkom in Centrom vodnih športov v Žusterni, da v času tekmovanja med 8. in predvidoma 13. uro ne plavajo ob ali na progi, ki bo v neposredni bližini.

V mladinski in članski konkurenci je razpisana tekma tudi za kanuiste in kanuistke. Kategorije vključujejo cicibane, mlajše in starejše dečke in deklice, mlajše in starejše mladince in mladinke ter člane. Tudi letos se bodo med seboj pomerili mešani pari v kajaku dvosedu.