Trenerska konferenca ICF v Parizu.

0
581

Trenerji s treh celin so se udeležili konference slalomskega komiteja ICF, ki je potekala v Parizu. Poleg ocene pretekle sezone so veliko časa namenili tudi iskanju čim boljših rešitev za napredek slaloma v prihajajočih sezonah.

Ena izmed ključnih točk sestanka je bilo iskanje rešitev za izboljšanje predstavitve slaloma na divjih vodah. Vodstvo slalomskega komiteja ICF in trenerji so namreč razpravljali, kako narediti slalom čim bolj razumljiv in privlačen za gledalce. Med predlogi so se med drugim pojavile tudi ideje standardizacije bolj dinamičnega starta, takojšen odziv športnikov po tekmi, več čustev v televizijskih prenosih in tudi več vključevanja in izkušenj gledalcev. Cedric Roger, odgovorni za produkcijo televizijskih prenosov, je predstavil vizijo televizijskih prenosov slaloma in se dotaknil izboljšav, vključno z večjo kakovostjo slike z združevanjem televizijskega in TVS signala.

Ob pregledu sezone 2014 se niso mogli izogniti niti pereči temi pritožb, poizvedb in končnih rezultatov na slalomskih tekmah. Predlogi in zahteve so težili k temu, da bi bili rezultati končni, ko bi tekmovalec prečkal ciljno linijo, in ne kot se je dogajalo na nemalo tekmah, ko je bilo treba na končne rezultate čakati več kot 20 minut. Sprememba pravil, ki bo v veljavi od prihodnjega leta, naj bi del teh težav že odpravila.

Udeleženci so diskutirali še o morebitnih spremembah pri demonstracijskih vožnjah in tehničnih preizkusih pred tekmami, ki bi prinesli večjo učinkovitost in konsistentnost, o možnostih razvoja serije tekem za svetovni pokal …, seznanili pa so se tudi s predvidenim programom svetovnega prvenstva v Londonu prihodnje leto ter programom olimpijskih iger v Riu de Janeiru.