Tri zmage Roka Šmita, tri kolajne za Špelo Bajrič ter srebro za K2 Bajrič-Smukavec.

0
594

Mladi bohinjski kajakaši in kajakašice na mirnih vodah so se udeležili znamenite brandenburške regate. Ta je letos na sporedu že 24., poleg šesterice Slovencev pa se velike sprinterske tekme udeležuje preko 790 tekmovalcev iz več kot 70 nemških klubov, švicarske mladinske ekipe ter dveh poljskih klubov. Kajakaš Rok Šmit je dosegel tri zmage, tri kolajne si je priveslala tudi Špela Bajrič, ki je bila zadnji dan tekmovanja skupaj s Tajo Smukavec še srebrna v kajakaškem dvojcu.

Člani KKK Bohinj so dosegli nekaj odličnih uvrstitev. Mladinec Rok Šmit je zabeležil kar tri zmage. Uspešen vikend je začel z zmago na 1000 metrov, kjer sta se za njim zvrstila dva Nemca Max Straats in Erich Trocha. Drugo zlato si je priveslal na 200 metrov, kjer je najbližja zasledovalca Maxa Straatsa in Lukasa Bubnerja prehitel za skoraj sekundo. Najboljši pa je bil tudi na najdaljši razdalji – 5000 metrov. Za njim sta se zvrstila Erich Trocha in Nils-Eric Rahm.

Štiri uvrstitve na zmagovalni oder pa je zbrala Špela Bajrič. Bila je najboljša na 5000 metrov, kjer so bile tekmovalke zelo izenačene, saj je drugouvrščena Marie Sinast zaostala le za sekundo, tretja Frederike Burkhardt pa za dve sekundi in pol. Srebrno kolajno si je priveslala v kajakaškem dvojcu skupaj s Tajo Smukavec, še dve bronasti kolajni pa si je zagotovila na 200- in 500-metrski razdalji.

Miha Fartek je veslal v finalu A na 500 metrov, kjer je zasedel sedmo mesto, na 2000-metrski razdalji pa je bil mesto slabši – osmi. Taja Smukavec je na 5000 metrov dosegla sedmi čas, na 500 metrov pa se je v zelo močni konkurenci uspela prebiti do finala C, kjer je bila na koncu peta. Jan Markelj je v finalu B na 1000 metrov zasedel šesto mesto, skupno 14., na 5000 metrov je bil 24. Na 5000-metrski razdalji je nastopil tudi Matic Ajdič, ki je zasedel 29. mesto, na 200 metrov pa sta oba z Janom Markljem obstala v kvalifikacijah.

»Niti v sanjah si ne bi upal napovedati toliko osvojenih medalj. Naši mladi tekmovalci pa so tu nabrali precej dragocenih izkušenj za prihodnje sezone,« je iz Brandenburga pri Berlinu sporočil Stane Klemenc, ki je skupaj z Miho Kordežem tudi vodil ekipo v Nemčiji.

 

Rezultati: http://ergebnisse.regattateam.de/Live/