Tudi spustaši začeli s sezono 2012.

0
595

Dan za slalomisti, ki so s prvim domačim tekmovanjem v letu 2012 sezono začeli v soboto, so trenutno pripravljenost v nedeljo s spustom od Medvod do Tacna preverili še spustaši. V konkurenci kajakašev je slavil Nejc Žnidarčič, med kajakašicami Ajda Novak, med kanuisti pa Hrvat Tomislav Lepan. 

S tradicionalnim spustom od Medvod do Tacna so sezono 2012 odprli tudi tekmovalci v spustu na divjih vodah. V konkurenci kajakašev je brez težav slavil svetovni prvak Nejc Žnidarčič (KKK Soške elektrarne), ki je drugouvrščenega Simona Brusa (KKK Nivo Celje) prehitel za 39 sekund. Tretje mesto je zasedel Hrvat Matej Herkov, ki je zaostal za 42 sekund. Otvoritveno tekmo je sicer izpustila večina najboljših slovenskih spustašev (z izjemo Nejca Žnidarčiča). Tim Kolar, Maks Frančeškin, Simon Oven in Vid Debeljak so se namreč šele v nočnih urah vrnili s priprav v španskem Sortu.

V konkurenci kanuistov je bil s skoraj minutnim naskokom najboljši Hrvat Tomislav Lepan, drugo mesto je zasedel predstavnik KKK Ljubljana Peter Žnidaršič, tretji pa je bil Robert Rauš, prav tako s Hrvaške. V konkurenci kanujev dvosedov je nastopila le hrvaška posadka Martinčević-Sajković.

V konkurenci kajakašic sta tekmovali le Ajda Novak in Janja Srabotnik. Boljša je bila Novakova (KKK Ljubljana), ki je s progo opravila v dobrih 19 minutah in za več kot dve minuti in pol prehitela Janjo Srabotnik (KKK Nivo Celje).

Nekoliko več tekmovalcev na startu je bilo v konkurenci mladincev. Med kajakaši je slavil Rok Markočič (KKK Soške elektrarne), drugo in tretje mesto pa sta zasedla predstavnika KKK Nivo Celje Nejc Konda in Vid Karner. Med kanuisti se je najbolj izkazal Luka Žganjar (KKK Ljubljana), ki je bil boljši od Hrvatov Jadrana Znojića in Ivana Tolića. Med dekleti sta bili najboljši Neža in Eva Vrevc (obe KKK Tacen), tretje mesto pa je zasedla Tonka Kadilnik (KKK Nivo Celje). Na nekoliko krajši progi od Vikrč do Tacna so tekmovali tudi najmlajši.

Podrobnejše rezultate lahko najdete na: http://www.timing-mojstrana.com/