Tudi Urša Kragelj tik pod stopničkami na četrti tekmi svetovnega pokala.

0
576

Zadnji dan svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v La Seu d”Urgellu je v finalu nastopila kajakašica Urša Kragelj. Primorka je tekmovanje zaključila na četrtem mestu, s 15 stotinkami sekunde zaostanka za bronom. V polfinalu je veslala tudi Eva Terčelj, ki pa ji je za preboj med najboljšo deseterico zmanjkalo 28 stotink sekunde. Bila je 12.

Urša Kragelj, zmagovalka tekme za svetovni pokal v La Seu d”Urgellu v sezoni 2012, je na olimpijski progi zabeležila še en odličen rezultat. Še drugič letos se je na tekmah svetovnega pokala uvrstila na četrto mesto. Od nove kolajne jo je ločilo vsega 15 stotink sekunde. »Zelo blizu je bilo – 15 stotink sekunde, ki sem jih izgubila na koncu, v cilju. Tam se tok kar spreminja, tako da sem zagotovo izgubila več kot 15 stotink. Realizirala sem dobro vožnjo in s tem sem lahko zadovoljna, vendar pa sem na tekmi startala na kolajno. Vožnja mi je odlično uspela, še vedno pa sem delala napake, ki so me ločile od najboljših,« je finalno vožnjo ocenila Kragljeva.

Precej manj je bila zadovoljna s polfinalnim nastopom, v katerem je postavila skoraj štiri sekunde počasnejši čas kot potem v finalni vožnji: »Polfinalni nastop je bil katastrofalen. Tisto je bila sreča, da sem se uvrstila med deset. Sem pa zadovoljna, da se lahko tudi s popolnoma ponesrečeno vožnjo uvrstim v finale. Se pa zavedam, da je bil prisoten faktor sreče.«

Varovanka Mihe Terdiča je v finalu startala kot prva, zato je v ciljnem prostoru z zanimanjem spremljala razplet tekme. »Morda ti včasih srce nekoliko bolj bije, ker čakaš vseh deset tekmovalk. Če greš zadnja na progo, prideš v cilj, vidiš rezultat in to je to. Sem pa že navajena tega,« je še povedala Kragljeva.

V zadnjih sezonah je bilo prizorišče v Španiji zaznamovano z uspehi slovenskih tekmovalcev, saj so tu do kolajne na svetovnem prvenstvu priveslali Peter Kauzer ter Luka Božič in Sašo Taljat, na tekmah svetovnega pokala pa so že zmagali Urša Kragelj, Eva Terčelj, Anže Berčič in Peter Kauzer, na stopničke pa so bili uvrščeni še Luka Božič in Sašo Taljat, Dejan Kralj, Peter Kauzer in Albin Čižman. Uspešni niz uvrstitev na stopničke se je tokrat prekinil, v finalu so tokrat veslali trije tekmovalci, rezultatski izkupiček pa sta dve četrti in sedmo mesto. »Proga je tehnično zahteva, zato imamo Slovenci na takšnih progah prednost. La Seu d”Urgell je všeč vsem reprezentancam, kako tudi ne, ker je tukaj res lepo,« je razloge za pretekle uspehe še razkrila Urša Kragelj.

Brez finalnega nastopa pa je ostala druga slovenska kajakašica, ki je že okusila slast zmage na tem prizorišču. Eva Terčelj, ki je bila tu najboljša v lanski sezoni, je za finalno deseterico zaostala za vsega 28 stotink sekunde in bila dvanajsta. »Z vožnjo sem zadovoljna, sicer pa med njo na trenutke nisem imela najboljšega občutka. Še vedno je bilo nekaj napak, vseeno pa moram biti zadovoljna, da je bila vsaka vožnja, ki sem jo odpeljala na tej progi, boljša. Seveda si želiš priti v finale, ker je tam vse odprto in se začne znova, ampak ne more ti vsakič uspeti. Nekdo mora biti tudi izven deseterice,« je povedala Terčeljeva. Ljubljančanka je za razliko od nekaterih drugih slalomistk tekmovala tudi v premoru med tretjo in četrto tekmo svetovnega pokala, saj je na nastopila na evropskem prvenstvu za mlajše člane v Skopju. »Sezona se mi je malce zavlekla s tem EP, zato sem imela počitek nekoliko kasneje. Morda se mi pozna tudi to, saj sem šele pred kratkim znova začela s pravimi treningi. Na morju sem bila, tako da me ne vleče več. Pred sabo imam še kar nekaj treninga, glavni cilj pa je svetovno prvenstvo.«

Med kajakašicami se je zmage veselila domačinka Maialen Chourraut, ki je kljub dvema kazenskima sekundama najbližje zasledovalke prehitela za več kot pol sekunde. Druga je bila Avstrijka Corinna Kuhnle, tretja pa Francozinja Emilie Fer. V konkurenci dvojcev, kjer Slovenija tokrat ni imela svojih predstavnikov, sta se zmage veselila Slovaka Peter in Ladislav Škantar, drugo in tretje mesto pa sta pripadli francoskima posadkama Pierre Labarelle – Nicolas Peschier in Pierre Picco – Hugo Biso.

Pred slalomisti sta le še dve veliki tekmi v tej sezoni. Čez dva tedna se bodo najboljši zbrali v Augsburgu, kjer bo na sporedu finale svetovnega pokala, 2. septembra pa bo slovenska reprezentanca odpotovala v Združene države Amerike, kjer se bo pripravljala na svetovno prvenstvo, ki bo med 17. in 21. septembrom v Marylandu.