Urša Kragelj in Dejan Fabčič najboljša športnika Goriške.

0
337

V Novi Gorici so podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom Goriške, med katerimi so vsako leto tudi naši predstavniki in predstavnice. Nič drugače ni bilo niti letos, še več, obe glavni priznanji – za najboljšo športnico in najboljšega športnika Goriške – sta romali v kajakaške roke. Najboljša športnica je namreč postala Urša Kragelj, ki je na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu priveslala do srebrne kolajne, najboljši športnik pa parakajakaš Dejan Fabčič, ki se je z bronasto kolajno okoli vratu vrnil z evropskega prvenstva v parakajakaštvu, ki ga je konec junija 2016 gostila Moskva.

Poleg srebrne kolajne z evropskega prvenstva je Urša Kragelj na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru poskrbela še za doslej najboljšo uvrstitev slovenskih slalomistk na divjih vodah na tem prestižnem športnem tekmovanju. Uvrstila se je v finale, tam pa zasedla končno deveto mesto.

Tudi Dejan Fabčič je sezono 2016 zaključil zadovoljen. Ne le da je na evropskem prvenstvu v parakajakaštvu priveslal do prve kolajne za Slovenijo na največjih parakajakaških tekmovanjih, izkazal se je tudi na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer je bil šesti, ter na svetovnem prvenstvu v Duisburgu, kjer je preizkušnjo končal kot peti.

Zlato plaketo so prejeli tudi trenerji omenjene dvojice Miha Terdič, Nina Mozetič in Jernej Župančič Regent.

S tem pa nagrad za kajakaše in kanuiste še zdaleč ni bilo konec. Zlate plakete so prejeli Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila druga na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah in sedma na olimpijskih igrah, Nejc Žnidarčič, ekipni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah in ekipni svetovni podprvak v klasičnem spustu, ter Jakob Jež, tretji na mladinskem EP v slalomu. Srebrni plaketi sta prejela Jakob Jeklin in Tine Kancler, bronasti plaketi Alja Kozorog in Nina Bizjak, zlato medaljo Alen Telban, srebrne medalje Eva Jeklin, Aljaž Jug, Blaž Jug, Mia Medved, Luka Drol in Tit Faletič, bronaste medalje pa Erazem Šavli, Štefan Božič, Nejc Polenčič, Rok Bezeljak, Jan Šušmelj, Živa Kurinčič, Alen Mugerli, Neja Vodopivec, Ria Šribar, Sara Belingar in Jan Černe.