Urša Kragelj in dvojec Božič-Taljat so veslali v finalu tekme v Pauju.

0
578

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah so v finalu veslali kajakašica Urša Kragelj in dvojec Božič-Taljat. Kragljeva je na koncu zasedla peto mesto, Luka Božič in Sašo Taljat pa sta bila deseta. Za le nekaj desetink sekunde je brez finalnega nastopa ostala Nina Mozetič, ki je bila na koncu 12.


Urša Kragelj je svojo polfinalno vožnjo opravila z odliko, saj je bila od nje hitrejša le Francozinja Emilie Fer. V drugo pa je naredila nekaj napak, kar jo je na koncu pripeljalo na peto mesto. »Moram reči, da sem kar zadovoljna, čeprav mi vožnja ni povsem uspela. Na nekaterih delih sem bila zelo hitra in sem z njimi lahko zadovoljna, kljub tehnični dovršenosti pa mi drugih delov ni uspelo tekoče izpeljati, tako da sem na koncu zasedla peto mesto. V finalu sem imela tudi tri sekunde počasnejši čas kot v polfinalu,« je po tekmi povedala Urša Kragelj.


S svojim nastopom je bila zadovoljna Nina Mozetič, ki je že pred tekmovanjem od tega nastopa pričakovala precej, saj ji zahtevna proga v Pauju leži. Na koncu je bila 12. »Z rezultatom sem zelo zadovoljna, tudi vožnja je bila dobra. Na nekaterih delih proge sem bila zelo hitra, žal mi je le napak v dveh protitočnih vratih, kjer me je nekoliko odneslo in sem izgubila nekaj sekund. Že od samega začetka sem si želela uvrstitve v finale, saj sem vedela, da sem to sposobna doseči. Z vsako tekmo se počutim boljše in bolj napadalno. Slabi občutki z izbirnih tekem so minili,« je povedala Mozetičeva. Zmagala je Španka Maialen Chourraut, druga je bila aktualna evropska prvakinja Carole Bouzidi iz Francije, tretja pa Britanka Elizabeth Neave. Presenetljivo so brez finalnega nastopa ostale aktualna svetovna prvakinja Corinna Kuhnle (15.), nekdanja svetovna prvakinja Jana Dukatova (21.), Irena Pavelkova (23.) in dvakratna olimpijska prvakinja Elena Kaliska (29.).


V finalu sta veslala tudi kanuista Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta v polfinalu zasedla šesto mesto, na koncu pa bila deseta. »V polfinalu sva poskušala veslati varno, da bi se uvrstila v finale. To nama je uspelo z eno manjšo napako,« je oceno polfinalnega nastopa podal Sašo Taljat, Luka Božič pa je o slabši finalni vožnji, kjer sta nabrala kar 54 kazenskih sekund, povedal: »Po polfinalu, kjer sva veslala dobro, sva se dogovorila, da bova v prvem delu veslala počasneje in tako prihranila moči za zadnji del proge, kjer nama je zmanjkalo v polfinalu. Ni se nama izšlo, saj sva že na začetku delala napake, potem pa je bilo še slabše. To nič ne pomeni. Na poti sva že tretji teden, tako da sva že kar utrujena in se bova morala spočiti, nato pa dvigovati formo do OI.« Zmagala sta Francoza Pierre Labarelle in Nicolas Peschier, drugo mesto je pripadlo Slovakoma Petru in Ladislavu Škantarju, tretja pa sta bila Kitajca Minghai Hu in Junrong Shu.


Slalomisti se sedaj selijo v španski La Seu d”Urgell, kjer bo na sporedu še zadnja tekma prvega sklopa tekem za svetovni pokal. Po premoru, ko bodo na sporedu svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane ter olimpijske igre, pa se bo svetovni pokal nadaljeval v Pragi in Bratislavi. Tekmo v Španiji bodo izpustili Peter Kauzer, Benjamin Savšek ter dvojec Božič-Taljat, znova pa se bo vrnila Eva Terčelj, ki v Franciji ni tekmovala.