Urša Kragelj po operaciji rame.

0
524

Slalomistka na divjih vodah Urša Kragelj si je pred mesecem dni v Bratislavi poškodovala ramo, tako da je morala prestati operativni poseg. Operacija je uspela, pred Primorko pa so naporni tedni rehabilitacije.

Le en dan pred tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Bratislavi si je Urša Kragelj med treningom tako hudo poškodovala ramo, da je nemudoma odpotovala v Ljubljano, kjer je prestala operativni poseg. Med zavesljajem je z veslom nesrečno zadela ob dno proge, saj je bil vodostaj nižji od pričakovanega. Z veslom se je namreč zataknila ob dno, tako da ji je raztegnilo roko in posledično je prišlo do hude poškodbe rame.

Tri tedne po operaciji je pričela z rehabilitacijo, v četrtek pa je opravila pregled pri dr. Klemnu Stražarju, ki jo je tudi operiral. »Šivi se lepo celijo, tako da sem dobila zeleno luč za razgibavanje. Treba bo iti počasi, saj takšna poškodba zahteva čas, trenutno roka ne funkcionira. Ponoči me kar precej boli, tako da zelo težko spim. Morala bom začeti s fizioterapijo, da bom sploh lahko iztegnila komolec, saj je zaradi opornice vse postalo zakrčeno. V tem trenutku sem sama sposobna roko dvigniti le približno 20%. Pričakujemo, da bom roko lahko na polno obremenila po treh mesecih,« je povedala Urša Kragelj, za katero je tako letošnja predolimpijska sezona žal že končana.

 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

On the bright side…now I have a bit more time to relax and drink champagne produced by Olympic Champions ????

A post shared by Urša Kragelj (@ursakragelj) on

[removed][removed]