Urši Kragelj bron na svetovnem pokalu v Augsburgu, v finalu trije kanuisti.

0
593

Zadnji dan druge tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu je v slovenski tabor prinesel kar nekaj veselja. Kajakašica Urša Kragelj je osvojila bronasto kolajno, dobro pa so nastopili tudi kanuisti. Vsi štirje predstavniki v Nemčiji so bili namreč uvrščeni do enajstega mesta. Benjamin Savšek je bil peti, Jure Lenarčič osmi, Luka Božič deseti, Anže Berčič pa enajsti.

Primorska kajakašica Urša Kragelj je na tekmi svetovnega pokala v nemškem Augsburgu priveslala do prve kolajne slovenskih reprezentantov na tekmah svetovnega pokala v letošnji sezoni. Na reki Lech je v polfinalu zasedla deveto mesto in napredovala v odločilno vožnjo dneva. V finalu je z vožnjo brez dotikov zaostala le za Nemko Ricardo Funk in Slovakinjo Jano Dukatovo.

»Zelo sem vesela, ker se mi doslej v Augsburgu sploh še ni uspelo uvrstiti v finale. To je klasika. Vedno je zahtevna tekma, časovne razlike so majhne in zame je to tretje mesto zaradi tega kot zlata medalja. Vem, kako zahtevna je ta proga in kako težko je tu priti do medalje. V zgornjem delu sem začela počasi, da ne bi po nepotrebnem udarila kakšnega količka, ki bi me sigurno potisnil iz boja za najvišja mesta, potem pa sem poskušala dodajati in na srečo se je danes izteklo za medaljo,« je po uspehu povedala Kragljeva.

V polfinalu je veslala tudi Eva Terčelj, ki pa je bila, tudi zaradi dodatnih kazenskih sekund, prepočasna za napredovanje v finale. Na koncu je zasedla 17. mesto.

Dober uspeh so zabeležili tudi kanuisti, saj so bili vsi štirje, ki so pripotovali v Augsburg, uvrščeni do enajstega mesta. Slovenija je imela v finalu kar tri predstavnike, največ od vseh sodelujočih držav, po dva so imeli Nemci in Slovaki, po enega pa Francozi, Španci in Norvežani.

Na koncu je najboljši slovenski rezultat dosegel Benjamin Savšek, ki je bil peti. Na progi je naredil dotik za dve kazenski sekundi, ki mu je odnesel kolajno, saj je za zmagovalcem Matejem Benušem s Slovaške zaostal za 3,21 sekunde, tretjeuvrščeni Nemec Franz Anton pa je zaostajal za 1,94 sekunde.

»Ni se mi izšlo po pričakovanjih. V spodnjem delu sem naredil kar veliko napako, zaradi katere je dober rezultat spet splaval po vodi. Naprej, na naslednji svetovni pokal, grem z dvignjeno glavo in upam, da bom spet prišel v finale. Za napake, ki sem jih naredil, rezultat ni slab. Spet sem bil dovolj hiter, tako kot običajno, ampak sem delal napake, ki jih bom moral odpraviti in kdaj stopiti tudi na zavoro, da bom nadzorovano preveslam vrata,« je dejal Savšek.

Jure Lenarčič je preizkušnjo končal na osmem mestu, Luka Božič pa na desetem. Predvsem Božič bo lahko še dolgo razmišljal o finalnem nastopu, saj je bil na progi več kot sekundo hitrejši od ostalih finalistov, a je zaradi 50 kazenskih sekund tekmo končal na začelju. Tik za najboljšo deseterico, na enajstem mestu, je bil uvrščen Anže Berčič, ki je tako finale zgrešil za eno mesto.

Slalomisti na divjih vodah ostajajo v Nemčiji, saj bo tretja tekma svetovnega pokala, ki bo naslednji vikend, potekala v Markkleebergu v bližini Leipziga.