Uspešen začetek EP v sprintu za mladince in mlajše člane

0
594

V Montemor-o-Velhu smo spremljali prvi tekmovalni dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Ana Šteblaj se je na 500 metrov uvrstila neposredno v finale A, preostali pa bodo veslali v polfinalih.

Ljubljanska kajakašica Ana Šteblaj je uvodni dan prvenstva stare celine v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane na Portugalskem opravila z odliko. Veslala je v kvalifikacijah kajakašic do 23 let na 500 metrov in se s tretjim časom skupine neposredno uvrstila v finale A, ki bo na sporedu v nedeljo dopoldne. Pred njo sta v cilj priveslali le Madžarka Janka Kiss in Španka Lucia Val. Skupno je imela Ana Šteblaj šesti čas predtekmovanja na tej razdalji.

V konkurenci kajakaških dvojcev do 23 let sta veslala Matevž Manfreda in Anže Pikon in se uvrstila v polfinale. Nastopila sta v drugi kvalifikacijski skupini, ki je bila najhitrejša, saj so prve tri uvrščene posadke v tej skupini zasedle prva tri mesta tudi v končni razvrstitvi predtekmovanja. Slovenska kajakaša sta v cilj priveslala kot sedma in se uvrstila v polfinale. Najhitrejši dvojec med mlajšimi člani je bil italijanski, za katerega sta veslala Francesco Lanciotti in Giovanni Penato, druga sta bila Nemca Tillmann Sommer in Jonas Borkowski, tretja pa Madžara Bence Fodor in Gergely Balogh.

Dvakrat se je na progo podal kajakaš ljubljanskega kluba Tjaš Til Kupsch, ki je najprej veslal v kvalifikacijah na 1000 metrov, nato pa še na 500 metrov. Na 1000-metrski razdalji je v svoji skupini v cilj prišel kot tretji, skupno pa je imel deveti čas kvalifikacij. Pred njim sta bila v kvalifikacijski skupini Madžar Balint Kollek in Turek Szevered Sahin.

Na 500 metrov je Kupsch v skupini zasedel četrto mesto, za Poljakom Alexom Boruckim, Švicarjem Luco Lauperjem in Čehom Lukašem Hrabekom. Tjaš Til Kupsch je imel na tej razdalji šesti čas predtekmovanja in se zanesljivo uvrstil v polfinale.

Na dveh razdaljah je tekmoval tudi Tit Faletič, in sicer med kajakaši do 23 let. Na 500 metrov je bil v svoji kvalifikacijski skupini šesti, skupno pa je imel 14. rezultat predtekmovanja. Z doseženim rezultatom se je uvrstil v polfinale. Najhitrejši v drugi kvalifikacijski skupini je bil Norvežan Gunnar Eide, drugi je bil Španec Alex Graneri, tretji pa Srb Bojan Zdelar. Na 1000 metrov je bil Faletič v svoji skupini sedmi in se prav tako prebil v polfinale. Najhitrejši v tej skupini je bil Nemec Tobias Hammer, drugi je bil Francoz Steven Henry, tretji pa Čeh Vilem Kukačka.

V petek dopoldne so na sporedu polfinalne tekme na 500- in 1000-metrski razdalji, popoldne pa sledijo še kvalifikacije na 200 metrov.

REZULTATI: 

https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

SPLETNI  PRENOS:

https://www.youtube.com/CanoeEurope

SPLETNA STRAN: 

https://canoesprintportugal.com/

FACEBOOK:

https://www.facebook.com/CanoeSprintPortugal

INSTAGRAM:

https://www.instagram.com/canoeportugal/