Do finala A na EP za mladince in U23 tudi dvojec Manfreda – Pikon

0
539

Drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Montemor-o-Velhu smo spremljali polfinalne tekme na 500 in 1000 metrov ter kvalifikacije na 200 metrov. Matevž Manfreda in Anže Pikon sta se uvrstila v nedeljski finale A na 500 metrov.

Naši mladi sprinterji na mirnih vodah so bili uspešni v petkovih nastopih na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Montemor-o-Velhu. V dopoldanskem sporedu so bila polfinala na 500 in 1000 metrov.

Matevž Manfreda in Anže Pikon sta v konkurenci kajakaških dvojcev do 23 let na 500-metrski razdalji v cilj polfinale skupine priveslala kot tretja in se uvrstila v nedeljski finale A. Pred njima sta v cilj prišla le Španca Ernesto Goribar in Pablo Roza ter Norvežana Gunnar Eide in Nicolai Loenning. Omenjena trojica si je zagotovila napredovanje v finale A in s tem boj za kolajne.

Že včeraj si je neposredno s kvalifikacijsko vožnjo finale A na 500 metrov priborila tudi kajakašica Ana Šteblaj.

V finalih B na 500 in 1000 metrov pa bomo spremljali Tjaša Tila Kupscha in Tita Faletiča. Tjaš Til Kupsch je v konkurenci mladincev na 500 metrov finale A zgrešil za vsega 0,004 sekunde, tako da je s četrtim rezultatom skupine prišel do finala B, na 1000 metrov pa je bil peti in se bo prav tako potegoval za razvrstitev med 10. in 18. mestom.

Tit Faletič je bil v polfinalni skupini kajakašev do 23 let na 500 metrov sedmi, na 1000 metrov pa je zasedel šesto mesto. Obe uvrstitvi sta mu zagotovili finale B. V soboto bo veslal na 1000 metrov, v nedeljo pa še na 500 metrov.

Popoldne so se na tekmovališče podali še Ana Šteblaj, Andrej Korošec in Anže Pikon, ki so veslali v kvalifikacijah na 200 metrov. Svojo nalogo so opravili dobro, saj so se vsi uvrstili v sobotne polfinalne tekme, kjer se bodo potegovali za mesto v finalu A.

Pol sekunde je od neposredne uvrstitve v finale A na 200 metrov med kajakaši do 23 let ločilo Anžeta Pikona, ki je bil v svoji skupini četrti. Enak zaostanek za uvrstitvijo v še drugi finale A na tem prvenstvu je imela tudi Ana Šteblaj med kajakašicami do 23 let. Na 200-metrski razdalji je bila v svoji skupini peta, tako da jo v soboto čaka še polfinale.

Do šestega mesta v kvalifikacijski skupini kajakašev mladincev na 200 metrov pa je priveslal Andrej Korošec. Tudi njegov dosežek je zadostoval za napredovanje v naslednjo fazo tekmovanja.

V soboto bomo spremljali finala na 1000 metrov in polfinala na 200 metrov. Slovenske barve bodo zastopali Tjaš Til Kupsch, Tit Faletič, Ana Šteblaj, Andrej Korošec in Anže Pikon.

REZULTATI: 

https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

SPLETNI PRENOS:

https://www.youtube.com/CanoeEurope

SPLETNA STRAN: 

https://canoesprintportugal.com/

FACEBOOK:

https://www.facebook.com/CanoeSprintPortugal

INSTAGRAM:

https://www.instagram.com/canoeportugal/