Tjaš Til Kupsch 12. na 1000 m na EP v sprintu za mladince in U23

0
392

Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Montemor-o-Velhu so bili na sporedu prvi finalni obračuni. Tjaš Til Kupsch je med mladinci na 1000 metrov zasedel končno 12. mesto, Tit Faletič pa je bil med kajakaši do 23 let 16. V finale A na 200 metrov se je uvrstil Anže Pikon.

V dopoldanskem delu sporeda na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane na Portugalskem smo videli dva slovenska nastopa. Tjaš Til Kupsch in Tit Faletič sta veslala v finalu B na 1000 metrov.

Ljubljančan Tjaš Til Kupsch je veslal v konkurenci mladincev, kjer je v cilj priveslal kot tretji, kar je v končni razvrstivi pomenilo 12. mesto na 1000-metrski razdalji. V finalu A je zmagal Madžar Balint Kollek, drugi je bil Švicar Luca Lauper, tretji pa Poljak Alex Borucki.

Med mlajšimi člani je čim boljšo uvrstitev v finalu B lovil Tit Faletič, ki je v cilj priveslal kot sedmi, skupno je osvojil 16. mesto na 1000 metrov. Evropski prvak do 23 let je postal Danec Thorbjorn Rask, drugi je bil Nemec Tobias Hammer, tretji pa Bolgar Ivan Penčev.

Popoldne smo stiskali pesti še za trojico, ki se je pomerila v polfinalih na 200 metrov. Uspešen je bil Anže Pikon, ki se je uvrstil v finale A in nedeljski boj za kolajne. V cilj polfinalne skupine je prišel kot tretji in tako ujel vlak za napredovanje v finale. Pred njim sta v cilj priveslala Danec Rasmus Knudsen in Turek Emircan Ayakli.

Andrej Korošec je veslal v prvi polfinalni skupini kajakašev mladincev in v cilj prišel kot peti, kar je pomenilo, da bo v nedeljo tekmoval v finalu B. Finale A si je priveslala najhitrejša trojica skupine, in sicer Madžar Marcell Gazdag, Francoz Julien Madelaine in Turek Szevered Sahin.

Za konec se je na progo podala še Ana Šteblaj, ki bo v nedeljo veslala v finalu A na 500 metrov. Na 200-metrski razdalji se ji napad ni izšel, saj je osvojila peto mesto, napredovale pa so prve tri kajakašice polfinala Španka Nerea Garcia, Danka Caroline Faurschou in Ukrajinka Diana Ribak.

V nedeljo bomo najprej spremljali finala na 500 metrov, kjer bosta v finalu B veslala Tit Faletič in Tjaš Til Kupsch. Sledila bosta finala A na 500 metrov z Ano Šteblaj in dvojcem Matevž Manfreda – Anže Pikon, popoldne pa še finale B na 200 metrov, kjer bo veslal Andrej Korošec, in finale A na 200 metrov kajakašev do 23 let z Anžetom Pikonom.

REZULTATI: 

https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

SPLETNI PRENOS:

https://www.youtube.com/CanoeEurope

SPLETNA STRAN: 

https://canoesprintportugal.com/

FACEBOOK:

https://www.facebook.com/CanoeSprintPortugal

INSTAGRAM:

https://www.instagram.com/canoeportugal/