Za konec prvenstva na Portugalskem trije A finali

0
674

S finali na 500 in 200 metrov se je v Montemor-o-Velhu zaključilo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan je Ana Šteblaj na 500 metrov osvojila sedmo mesto, dvojec Manfreda – Pikon je bil na isti razdalji osmi, Anže Pikon pa je na 200 metrov priveslal do devetega mesta.

Ljubljanska kajakašica Ana Šteblaj, dobitnica več kolajn z največjih tekmovanj v spustu na divjih vodah, je dobro nastopila tudi v finalu kajakašic na mirnih vodah do 23 let na 500 metrov. V močni konkurenci je v cilj priveslala kot sedma. Zmagala je Madžarka Janka Kiss, druga je bila Španka Lucia Val, tretja pa Nemka Gesine Ragwitz.

V finalu A do 23 let sta v konkurenci kajakaških dvojcev veslala Matevž Manfreda in Anže Pikon ter se na 500-metrski razdalji uvrstila na končno osmo mesto. Naslov evropskih prvakov med mlajšimi člani sta si priveslala Madžara Bence Fodor in Gergely Balogh, drugo mesto sta osvojila Italijana Francesco Lanciotti in Giovanni Penato, tretje pa Portugalca Gustavo Goncalves in Pedro Casinha.

V finalu A na 200 metrov je veslal Anže Pikon in zasedel deveto mesto. Zmage se je pred glasnimi domačimi navijači veselil Portugalec Pedro Casinha, drugi je bil Španec Ivan Fernandez, tretji pa Norvežan Gunnar Eide.

V finalu B kajakašev mladincev na 200 metrov je nastopil Andrej Korošec in bil tretji, kar v končni razvrstitvi pomeni 12. rezultat prvenstva. Evropski mladinski prvak v tej kategoriji je postal Ukrajinec Andri Penzai, drugi je bil Nemec Leon Reckzeh, tretji pa Poljak Alex Borucki. Najhitrejši je bil sicer Srb Strahinja Dragosavljević, a je nekaj centimetrov pred ciljno linijo padel v vodo, tako da je na koncu ostal brez rezultata.

Že v dopoldanskem delu tekmovalnega sporeda je v finalu B na 500 metrov veslal mladinec Tjaš Til Kupsch in bil drugi, kar pomeni, da bo Portugalsko zapustil s končnim enajstim mestom. Zlate kolajne v finalu A se je veselil Poljak Alex Borucki, drugi je bil Madžar Balint Kollek, tretji pa Švicar Luca Lauper.

Med kajakaši do 23 let pa je na 500 metrov v finalu B tekmoval Tit Faletič. Primorec je osvojil šesto mesto, z dvema sekundama in pol zaostanka za zmagovalcem finala B Dancem Nikolajem Brydom. V finalu A sta si prvo mesto s povsem enakim doseženim časom delila Norvežan Gunnar Eide in Madžar Hunor Hidvegi. Bron je osvojil Bolgar Ivan Penčev.

Prihodnje leto bo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane potekalo v Bratislavi.

REZULTATI: 

https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

SPLETNI PRENOS:

https://www.youtube.com/CanoeEurope

SPLETNA STRAN: 

https://canoesprintportugal.com/

FACEBOOK:

https://www.facebook.com/CanoeSprintPortugal

INSTAGRAM:

https://www.instagram.com/canoeportugal/