V Augsburgu novi zmagi Nejca Žnidarčiča ter dvojca Žnidaršič – Žganjar.

0
617

Slovenski spustaši so tekmovalni vikend v Augsburgu zaključili z dvema zmagama v sprintu na divjih vodah. Po enkratnem razpletu sobotne tekme za točke ICF, kjer so Nejc Žnidarčič ter Peter Žnidaršič in Luka Žganjar zmagali, Tim Kolar je bil drugi, Maks Frančeškin pa tretji, so na nedeljski tekmi za pokal ECA za zmage poskrbeli Žnidarčič in dvojec Žnidaršič – Žganjar. V finalu kajakašev so veslali še Tim Kolar, Maks Frančeškin in Vid Debeljak.

 

Najboljši sprinter na divjih vodah na svetu Nejc Žnidarčič je v finalu tekme pod okriljem evropske kajakaške zveze za pokal ECA znova ugnal vse tekmece s prepričljivo prednostjo. Tokrat je bil od najbližjega zasledovalca Gerharda Schmida iz Avstrije hitrejši za 3,94 sekunde, tretjeuvrščeni Nemec Yannic Lemmen pa je za progo, ki je leta 1972 gostila olimpijski slalom, potreboval natanko štiri sekunde več kot slovenski reprezentant. Po kvalifikacijah Žnidarčiču sicer ni kazalo tako dobro, saj se mu je malce zalomilo. S 15. časom prve vožnje kvalifikacij je moral nastopiti še v drugi, kjer je bil peti, a najboljše je očitno prihranil za odločilno vožnjo.

Zelo blizu novim stopničkam je bil tudi Tim Kolar, ki je po sobotnem drugem mestu tokratno preizkušnjo končal na četrtem mestu. V drugi kvalifikacijski vožnji je sicer postavil najhitrejši čas. Že v prvi vožnji pa sta bila zelo hitra Maks Frančeškin in Vid Debeljak. Frančeškin je namreč zasedel prvo, Debeljak pa drugo mesto, tako da sta bila neposredno uvrščena v finale. Tam je član KKK Ljubljana Maks Frančeškin tekmo končal kot peti, tacenski kajakaš Vid Debeljak pa je bil 15.

Znova sta se na najvišjo stopničko povzpela aktualna svetovna prvaka v tej spustaški disciplini Peter Žnidaršič in Luka Žganjar. Najhitrejša sta bila že v kvalifikacijah in se tako neposredno uvrstila v finale, dobro formo pa nato potrdila še v finalni vožnji. Avstrijski dvojec Manuel Filzwieser in Peter Draxl je za Ljubljančanoma zaostal za dobro sekundo, tretjeuvrščena Čeha Michal Šramek in Lukaš Tomek pa sta bila počasnejša 1,27 sekunde.

Tako kot dan prej so nemški spustaši domačo čast reševali v konkurenci kajakašic, kjer so na stopničkah stale iste tekmovalke kot v soboto – Manuela Stöberl, Sabine Füsser in Alke Overbeck, ter v konkurenci kanuistov, kjer je zmagal Normen Weber, pred Čehoma Vaclavom Kristekom in Vladimirjem Slanino.

Tekmo za pokal ECA bo junija gostilo tudi Celje, in sicer v soboto, 13. junija, ko se bodo spustaši za zmage potegovali v celjskem kajakaškem centru na Špici.

Rezultati: http://www.kanu-schwaben-augsburg.de/downloads-sprint-em-2015.html