V Banjaluki nova trojna zmaga slovenskih spustašev, dvojec drugi.

0
533

Po izjemnem nastopu slovenskih spustašev na divjih vodah na drugi tekmi evropskega pokala v Banjaluki, kjer so v sprintu na divjih vodah osvojili pet medalj, kajakaši pa so zasedli prvih sedem mest, je tudi drugi dan preizkušnje v Bosni in Hercegovini minil po slovenskih željah. V klasičnem spustu so kajakaši prišli do trojne zmage – najboljši je bil Simon Oven, sledila pa sta mu Nejc Žnidarčič in Maks Frančeškin, drugo mesto sta si priveslala še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v dvojcu.

Slovenski tekmovalci so že nekaj let v svetovnem vrhu sprinta na divjih vodah, kar so dokazali tudi na včerajšnji tekmi evropskega pokala, ko so zasedli prvih sedem mest. Tudi v klasičnem spustu so se izkazali, saj so bili vsi uvrščeni med najboljšo deseterico. V konkurenci kajakašev je do cilja najhitreje priveslal Simon Oven. Na drugo mesto se je uvrstil zmagovalec sprinterske preizkušnje Nejc Žnidarčič, tretji pa je bil Maks Frančeškin. Le nekaj stotink za njim je na četrtem mestu pristal Anže Urankar, Vid Debeljak je bil šesti, Tim Kolar sedmi, Tim Novak pa deveti.

Po zmagi v sprintu sta v klasiki tekmecema iz Avstrije, Gerhardu Schmidu in Petru Draxlu, tokrat morala premoč priznati Peter Žnidaršič in Luka Žganjar. Tretja sta bila Hrvata Luka Obadić in Ivan Tolić. Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta na včerajšnji sprinterski tekmi nastopila tudi v kanuju enosedu, Žnidaršič je bil drugi, tokrat pa se za start v C1 nista odločila. Prav tako ni startal niti Simon Hočevar, ki je včeraj zasedel sedmo mesto, danes pa v Tacnu nastopil na državnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah. Edini slovenski predstavnik v kanuju enosedu v klasičnem spustu je bil tako Matej Hočevar, ki je zasedel sedmo mesto.

Naslednja tekma spustaše čaka že v sredo, ko bo potekalo državno prvenstvo in izbirna tekma v sprintu na divjih vodah, še četrta izbirna tekma, druga v klasičnem spustu, pa bo na sporedu v soboto, ko se bodo obenem spustaši merili še za naslove državnih prvakov v klasiki. Čez dober mesec dni se bo spustaška reprezentanca znova vrnila v Banjaluko, saj jih na Vrbasu čaka svetovno člansko prvenstvo.