V Bihač po kolajno v spustu

0
553

Ljubljana, 10. maja (STA) – Slovenski spustaši na divjih vodah bodo že čez teden dni začeli boje na najpomembnejšem tekmovanju sezone, saj se bodo za čim boljše uvrstitve merili na evropskem prvenstvu v Bihaču. Slovenija bo v ognju imela štiri “železa”, in sicer kajakaše Jerneja Korenjaka, Nejca Žnidarčiča, Lovra Lebana in Gregorja Brovinskyja. V vodstvu reprezentance največ upov polagajo na Žnidarčiča in Korenjaka, ki naj bi mešala štrene prav pri vrhu.


“Računamo predvsem na Žnidarčiča in Korenjaka. Nejc je že v preteklosti pokazal, da so visoki cilji upravičeni, saj je v zadnjih dveh letih dvakrat stopil na stopničke za zmagovalce v svetovnem pokalu, Korenjak pa se je tudi uvrščal tik za najboljše in menim, da je v tej sezoni naredil še korak naprej. Seveda upamo, da bosta tudi druga dva člana nastopila čim bolje, ne nazadnje Brovinsky progo pozna, saj je na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu v Bihaču osvojil dve kolajni,” je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.


Medtem ko bodo Korenjak, Leban in Brovinsky nastopili tako v klasični preizkušnji kot tudi v sprintu, pa bo Žnidarčič svoje znanje pokazal le v sprintu. “Čas je, da tudi tekmovalci v spustu prinesemo kolajno z velikega tekmovanja. Verjamem, da nam bo uspelo,” je pred prvenstvom odločen Žnidarčič.


Članska vrsta v spustu se je s kolajno z evropskega prvenstva nazadnje vrnila leta 1999, a takrat kar s tremi: kanuist Borut Horvat je bil srebrn, ženska kajakaška in moška kanuistična ekipa pa sta bili bronasti.


Tekmovanje v Bihaču se bo začelo prihodnji četrtek s posamično klasično tekmo, dan pozneje bo na vrsti ekipna tekma v klasiki, v soboto bodo podelili komplete odličij najboljšim v posamičnem, v nedeljo pa v ekipnem sprintu.


Med več kot 350 tekmovalci, ki bodo tekmovali v Bosni in Hercegovini, bi morala biti tudi Lučka Cankar, ki pa bo zaradi študijskih obveznosti EP izpustila. Ekipi se bo pridružila na tekmah svetovnega pokala. Prvi bosta na sporedu 9. in 10. junija v avstrijskem Loferju, tretja in četrta preizkušnja bosta 16. in 17. junija v čeških Karlovih Varih, peta in šesta pa 23. in 24. junija v italijanski Ivrei.


Več informacij:
http://www.kayak-canoe-bihac.ba/Default.aspx