V Bratislavi pet kolajn za mlade slalomiste

0
535

Medtem ko se mladinska reprezentanca in ekipa mlajših članov v francoskem Bourg Saint Mauriceu že pripravljata na evropsko prvenstvo v slalomu, ki se začne v torek, so preostali mladi slalomisti na divjih vodah ta konec tedna v Bratislavi nastopali na tekmi serije za evropski mladinski pokal. Slovenski tekmovalci so osvojili pet kolajn, na najvišjo stopničko pa sta stopila Tine Kancler in Rok Markočič.

Na mednarodni tekmi evropskega mladinskega pokala na Slovaškem so se slovenski tekmovalci v močni konkurenci odrezali zelo dobro. Tine Kancler je v konkurenci kajakašev do 14 let suvereno zmagal, saj je najbližjega zasledovalca Slovaka Adama Gonšenico prehitel za sedem sekund. V isti kategoriji se je izkazal tudi Urh Turnšek, ki je bil tretji, David Rozman pa je zasedel 12. mesto. Nejc Kralj je za las zgrešil finale in bil 16., v polfinalu pa je z nastopi zaključil tudi Domen Višnar, ki je bil 21.

Na najvišjo stopničko je stopil tudi Rok Markočič, ki je bil najboljši med kajakaši do 18 let. Za dobitnikom kolajne z letošnjega svetovnega mladinskega prvenstva v spustu sta se uvrstila Francoz Mathurin Madose in Američan Michael Rudnitski. V isti konkurenci je bil Žan Jakše šesti, Jakob Koren pa je bil 19.

V konkurenci kajakašev do 16 let je bil Celjan Teo Karner tretji. Prehitela sta ga Slovak Richard Macuš in Francoz Guillaume Graille. Luka Čižman je zasedel sedmo mesto, Jakob Jež pa je bil enajsti. Val Manfreda Vidrih je v polfinalu zasedel 18. mesto.

Na zmagovalne stopničke v članski konkurenci kanuistov je stopil tudi Andrej Črepinšek, ki je bil tretji. Zmagal je Slovak Karol Rozmuš, Poljak Michal Kolomanski pa je bil drugi.

Zelo blizu uvrstitvi na zmagovalne stopničke je bil tudi Leon Breznik, ki je med kanuisti do 16 let zasedel četrto mesto. V finalu te kategorije sta veslala še Aljaž Makovec, ki je bil osmi, in Klemen Vidmar, ki je bil deveti.

V članski konkurenci kajakašev je veslal Urban Kapušin in zasedel sedmo mesto. Zmagal je avstrijski tekmovalec Helmut Oblinger, drugi je bil Poljak Pawel Reszelevski, tretji pa je bil Slovak Jan Janček.

Na Slovaškem je veslala tudi Nika Teršek, ki je v konkurenci kajakašic do 14 let osvojila 12. mesto in obstala v polfinalu.