Ta teden v znamenju prvenstev za mladince in mlajše člane.

0
562

Teden, ki se je pravkar začel, bo minil v znamenju prvenstev za mladince in mlajše člane. Že v torek se v Franciji z otvoritvijo začenja evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah, v četrtek pa bodo z nastopi začeli še sprinterji na mirnih vodah, ki bodo v Kanadi tekmovali na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane.

V Bourg Saint Mauriceu bo nastopila močna in številčna zasedba slovenskih slalomistov, ki po štirih osvojenih kolajnah na nedavnem svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane na Slovaškem tudi tokrat cilja na najvišja mesta. Tekmovalni del prvenstva na zahtevni in atraktivni progi v francoskih Alpah se bo začel v sredo, ko bodo v kvalifikacijah veslali mlajši člani v vseh kategorijah, v četrtek pa jim bodo sledili še tekmovalci v mladinski konkurenci.

Uradna stran prvenstva: http://www.bourgsaintmauricecanoe2013.com/

 

V četrtek pa bodo z nastopi na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah začeli še najboljši svetovni sprinterji. V Kanadi bo veslala tudi trojica slovenskih reprezentantov, ki si je pot na drugo celino zagotovila z odličnimi nastopi na junijskem evropskem prvenstvu mladincev in mlajših članov v Poznanju. V konkurenci mladinskih kajakaških dvojcev bosta veslala Alan Apollonio in Matic Klobučar, med kajakašicami do 23 let pa bo tekmovala Anja Osterman. Prvenstvo se bo z otvoritvijo sicer začelo dan prej.

Uradna stran prvenstva: http://www.canoeniagara.ca/site/home