V Bratislavi začetek svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah.

0
573

Danes se je v Bratislavi z otvoritvijo začelo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki bo trajalo vse do nedelje. V slovaški prestolnici bodo tekmovali tudi slovenski predstavniki, in sicer 18 čolnov v konkurenci mladincev in mlajših članov.

Med kanuisti do 23 let bodo veslali Klemen Vidmar, Jakob Jeklin in Žiga Taljat, med kajakaši Vid Kuder Marušič, Žan Jakše in Martin Srabotnik, med kanuistkami pa Alja Kozorog in Nina Bizjak.

V konkurenci mladincev bodo Slovenijo zastopali kajakaši Tine Kancler, Lan Tominc in David Rozman, kanuisti Urh Turnšek, Nejc Polenčič in Juš Javornik, kajakašice Lea Novak, Eva Jeklin in Eva Alina Hočevar, Lea Novak pa bo nastopila tudi med kanuistkami.

Prve tekme bodo na sporedu že v torek, ko se bodo v kvalifikacijah pomerili kanuisti in mešani žensko-moški dvojci. V sredo kvalifikacije čakajo kajakaše in kanuistke v obeh starostnih kategorijah, v četrtek pa še kajakašice in moške kanuistične dvojce.

V petek bodo na sporedu polfinalne in finalne preizkušnje kajakašev, kanuistk in moških kanuističnih dvojcev tako med mladinci kot mlajšimi člani. V soboto se bodo za medalje potegovali kanuisti in kajakašice ter mešani dvojci, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo z ekipnimi tekmami vseh kategorij.

 

Rezultati v živo bodo na voljo na: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/bratislava-2017/rankings-results