V Celovcu dvajset kolajn za slovenske slalomiste

0
576

Celovec je gostil mednarodno kajakaško tekmo v slalomu na divjih vodah, kjer so slovenski predstavniki osvojili kar dvajset kolajn, od tega devet zlatih. Za dvojno zmago je v kajaku in kanuju med mladinkami poskrbela Eva Alina Hočevar, med članicami je bila v kanuju najhitrejša Alja Kozorog, v kanuju med mladinci Juš Javornik, med člani Klemen Vidmar, v kajaku je med mladinci zmagal Vid Oštrbenk, v starostni kategoriji dečkov in deklic pa so bili najboljši Martin Gale v kanuju, Naja Pinterič v kajaku in Asja Jug v kanuju.

Eva Alina Hočevar je bila najuspešnejša slovenska predstavnica v Celovcu, saj je s progo najbolje opravila tako v kajaku kot kanuju. V kanuju ji je družbo na zmagovalnem odru delala Lea Novak, ki je bila tretja, na drugo mesto pa se je vrinila Italijanka Marta Bertoncelli. V mladinski konkurenci kajakašic sta se med najboljšo deseterico uvrstili še Sara Belingar, ki je bila šesta, in Lea Novak kot osma. 

Za trojno slovensko zmago so poskrbeli kanuisti, tako med mladinci kot člani. V članski konkurenci je bil najhitrejši Klemen Vidmar, drugi je bil Simon Hočevar, tretji pa Tine Kancler. Med mladinci je bil najboljši Juš Javornik, drugi je bil Nejc Polenčič, Jaka Bernat pa si je z identičnim časom delil tretje mesto z avstrijskim predstavnikom Timom Haselmeierjem – Mullneritchem. Nik Gerčer je bil šesti, Adam Križaj pa sedmi. Med kanuistkami v članski konkurenci je bila Alja Kozorog prva, Nina Bizjak pa druga. 

V kajakaški konkurenci mladincev je zmagal Vid Oštrbenk, pred Italijanom Marcom Romanom in tretjeuvrščenim Štefanom Božičem. Med najboljšo deseterico so bili še četrti Ulan Valant, peti Urban Gajšek, šesti Erazem Šavli, sedmi Lenart Burgar in osmi Marko Petek. Med člani je Vid Kuder Marušič zaostal le za Erikom Holmerjem, Jure Meglič je bil šesti, Tine Kancler sedmi, Luka Čižman osmi, Blaž Anžlovar pa je zaokrožil najhitrejšo deseterico. 

Svoje predstavnike smo imeli tudi med dečki in deklicami. Ajsa Jug je bila edina predstavnica v kanuju, bila pa je druga tudi v kajaku. Pred njo se je uvrstila le Naja Pinterič, medtem ko je bila Daša Grešak tretja. Gaja Bitenc je zasedla četrto mesto, Ula Skok je bila peta, Zarja Turk šesta, Sara Globokar sedma, Brina Zupan osma, Ksenija Turk pa deseta. Med kanuisti je bil najboljši Martin Gale, Žiga Lin Hočevar je bil četrti, Andrej Jeklin pa osmi. Med kajakaši je bil Žiga Zidar tretji, Domen Bregar osmi, Matic Ličen deveti, Atej Zobec Urbančič pa deseti. 

 

Vsi rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/alpe-adria-celovec-2018-gc-z-1.pdf