Vid Debeljak in Anže Urankar zmagovalca ljubljanskega kajakaškega maratona.

0
572

Ljubljanica je že 12. gostila mednarodni kajakaški maraton. V absolutni konkurenci sta zmago po eni uri, 39 minutah in 44 sekundah veslanja dosegla reprezentanta v spustu na divjih vodah Vid Debeljak in Anže Urankar, ki sta v cilj priveslala skupaj. Tretji je bil Nemec Jesko Klammer. 

Na najdaljši tekmovalni razdalji so v absolutni konkurenci med kajakaši slovenski predstavniki osvojili večino mest med najboljšo deseterico. Tim Novak je bil namreč peti, Matic Firm šesti, Vid Svetina sedmi, Tine Kancler osmi, Borut Tuma deveti, Jakob Stanič pa deseti.

V ženski konkurenci je zmagala Ana Šteblaj pred Živo Jančar. V mešanem dvojcu sta se z najdaljšo razdaljo spopadla zakonca Rojnik, v konkurenci veteranov pa so prva tri mesta zasedli Nemec Jesko Klammer, Borut Tuma in Tomaž Globokar.

V malem maratonu so v konkurenci kajakašev najboljšo trojico sestavljali Jože Hafner, Darko Logar in Matjaž Avšič, ki so bili hkrati tudi najboljši veterani. V konkurenci kajakašic so bile najhitrejše Nika Ozimc, Sara Globokar in Avstrijka Astrid Zehetgruber. Slednja je bila najhitrejša v konkurenci rekreativk, za njo pa sta se zvrstili Eva Ferjan in Nataša Lokar. 

Med kanuisti je bil najboljši Nejc Gradišek, drugi je bil Mark Šteblaj, tretji pa Žiga Klun. Med kajakaši mladinci so bili prvi trije uvrščeni Ulan Valant, Urban Novak in Marko Petek, med deklicami Nika Ozimc, Sara Globokar in Pika Fekolj, med dečki pa Simon Škof Ojeda, Taj Kevin Bizjak in Tilen Zorko. v mešanih dvojcih je prva v cilj priveslala naveza Hočevar – Hočevar, kot druga sta ciljno linijo prečkala Gale – Gale, tretja pa Halec – Halec. Med rekreativci v kajaku je zmagal Stojan Volk, pred Marjanom Hočevarjem in Anžetom Zupanom. 

V malem maratonu so se preizkusili tudi tekmovalci v veslanju stoje. Med ženskami je bila najuspešnejša Natalija Fon Boštjančič, druga je bila Tjaša Makar, tretja pa Neža Jarc. Med moškimi je zmagal Klemen Bauer, pred Petrom Žnidaršičem in Bojanom Pavškom. 

Vsi rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/12-ljubljanski-kajakaski-maraton-y-1-nk.pdf