V kvalifikacijah je Dejan Fabčič v skupni razvrstitvi dosegel četrti čas.

0
520

V Duisburgu se je s kvalifikacijami parakajakašev začel teden tekmovanj v sprintu na mirnih vodah. Prvi dan so se na progo podali le tekmovalci in tekmovalke v parakajakaštvu, ki se v Nemčiji merijo za naslove svetovnih prvakov. Slovenski predstavnik Dejan Fabčič je uvodni dan prvenstva svojo nalogo opravil odlično. V svoji kvalifikacijski skupini je bil drugi in zanesljivo napredoval v jutrišnji polfinale.

Ime primorskega parakajakaša se je znašlo v zahtevni kvalifikacijski skupini, saj so ob njem veslali številni tekmovalci, ki se lahko pohvalijo s kolajnami z največjih tekmovanj, med drugim tudi aktualni svetovni prvak Markus Mendy Swoboda iz Avstrije. Slednji je bil edini, ki je s kvalifikacijskim nastopom prve skupine opravil hitreje od Dejana Fabčiča.

Ker se je neposredno v polfinale uvrstil le najhitrejši tekmovalec iz posamezne kvalifikacijske skupine, Dejana jutri tako čaka še polfinalni nastop. Sicer je Dejan Fabčič v kvalifikacijah na 200 metrov postavil četrti čas.

»Z veslanjem sem zadovoljen. Vmes sem sicer dobil sunek vetra, kar me je malo vrglo iz ritma. Pri tem in na startu še vidim rezerve. Upam, da bom stopnjeval do finala. Posebni užitki so, ko premagam kakšnega dobrega tekmovalca. Na lanskem svetovnem prvenstvu sem prvič premagal Madžara, danes je padel Italijan, zdaj napadam še Mendyja. Imel sem četrti čas predtekmovanja in upam, da bom še malo dodal,« je po nastopu povedal Fabčič.

V sredo ne bo edini slovenski predstavnik na tekmi. Poleg parakajakaškega svetovnega prvenstva bo namreč potekala še dodatna evropska kvalifikacijska tekma za uvrstitev na olimpijske igre, kjer se bosta za pot v Rio potegovala Jošt Zakrajšek in Tilen Vidovič. Zakrajšek bo veslal na 1000 metrov, Vidovič pa na 200 metrov.

 

Rezultati so na voljo na uradni strani tekmovanja: http://www.kanuduisburg.de/WorldCup2016/index.php

Spletni prenos: http://sportdeutschland.tv/kanu