V La Seu d’Urgellu tokrat žal brez Slovencev v finalu

0
261

Olimpijska proga iz leta 1992 je ta konec tedna gostila drugo tekmo za pokal Pirenejev. V La Seu d’Urgellu je nastopilo tudi nekaj slovenskih predstavnikov, ki pa so tokrat ostali brez finalnega nastopa.

Kajakaš Niko Testen, ki je bil prejšnji konec tedna v Pauu med finalisti, je tokrat v polfinalni vožnji naredil napako, ki mu je prinesla 50 kazenskih sekund in odnesla finale. V polfinalu je namreč zasedel 33. mesto, brez napake pa bi imel tretji čas polfinala, kar bi pomenilo zanesljivo napredovanje v odločilno vožnjo. Najvišje uvrščeni Slovenec dneva je bil tokrat mladi Enej Grm, ki je bil 30. Gašper Vinkovič in Domen Bregar sta s svojima nastopoma zaključila v kvalifikacijah.

V finalu kajakašev je bil najboljši domačin Miquel Trave, na drugo mesto se je uvrstil Avstralec Timothy Anderson, tretji pa je bil Švicar Gelindo Chiarello.

Med kajakašicami se je na tekmi preizkusila Ula Skok, ki pa je obstala v kvalifikacijah. V drugi sobotni kvalifikacijski vožnji je bila 14., napredovalo pa je še deset najboljših drugega nastopa.  V finalu je zmagala predstavnica Andore Monica Doria Vilarrubla, druga je bila Ukrajinka Viktoriia Us, tretja pa Španka Laia Sorribes.

Med kanuistkami in kanuisti nismo imeli svojih predstavnikov.

Rezultati: https://siwidata.com/canoe123/live?SessionKey=ESP.2023032400