V Liptovskem Mikulašu tokrat brez finalista.

0
571

Slalomisti na divjih vodah so s polfinali in finali kajakašev in kanuistk zaključili s prvo tekmo svetovnega pokala, ki jo je gostil slovaški Liptovsky Mikulaš. Zadnji tekmovalni dan slovenski ekipi ni šlo po načrtih, saj je najboljši slovenski rezultat s 23. mestom postavil kajakaš Vid Kuder Marušič. Peter Kauzer je po veliki napaki zasedel 35. mesto.

Aktualni evropski prvak Peter Kauzer bo slovaško prizorišče uvodne tekme za svetovni pokal zapuščal razočaran. V polfinalnem nastopu je namreč pri zadnjih vratih naredil veliko tehnično napako, zaradi katere je zgrešil vstop v zadnja vrata. Ta je moral ponavljati, veslal je vzvratno, a možnosti za uvrstitev v finale so splavale po vodi, zato se je še pred ciljem tolkel po glavi in se le še spustil do ciljne linije. Na koncu je bil 35.

Najboljši slovenski rezultat dneva je tako postavil tacenski kajakaš Vid Kuder Marušič, ki je priveslal na 23. mesto. Celjan Martin Srabotnik je zasedel 28. mesto, Niko Testen pa je bil 33.

Zmagal je Nemec Sebastian Schubert, drugi je bil Poljak Dariusz Popiela, tretji pa Britanec Joseph Clarke.

Tekmovale so tudi kanuistke, kjer pa sta slovenski predstavnici Nina Bizjak in Alja Kozorog obstali že v prvi fazi tekmovanja. Zmage se je veselila Avstralka Jessica Fox, druga je bila Čehinja Tereza Fišerova, tretja pa Britanka Mallory Franklin.

Prihodnji konec tedna bo tekma svetovnega pokala potekala v Krakovu, prvi julijski vikend pa se bo karavana preselila v Augsburg. Po premoru se bo nato serija svetovnih pokalov nadaljevala v Tacnu, zaključila pa v španskem La Seu d”Urgellu.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/liptovsky-mikulas-2018/rankings-results